Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau dubta que el canvi climàtic permeti organitzar els Jocs als Pirineus

A Ada Colau no li entusiasma la candidatura que la Generalitat i l’Estat volen bastir perquè els Pirineus acullin els Jocs Olímpics d’Hivern al 2030. L’alcaldessa ha donat mostres de sobra del seu escepticisme d’associar el nom de Barcelona al dels Pirineus per seduir el Comitè Olímpic Internacional. A més, Colau esgrimeix la crisi climàtica com una raó més per qüestionar que sigui oportú traslladar a les comarques de muntanya de Catalunya i d’Aragó el gran esdeveniment esportiu, que enguany s’organitza a Pequín.

Em genera dubtes que, en ple canvi climàtic, es plantegin un Jocs Olímpics a la Mediterrània“, ha expressat Colau aquest dimarts durant la conferència anual L’alcaldessa respon, al Col·legi de Periodistes. A més, ha manifestat el seu temor perquè un empitjorament de les condicions atmosfèriques en els pròxims anys esguerri tot el pla. “No sé com estarà el Pirineu el 2030… Esperarem a veure què diuen els informes que farà la Generalitat, però tinc grans dubtes sobre la sostenibilitat i també dubtes institucionals”, ha recalcat.

Alhora, Colau ha retret indefinició a la candidatura de les Olimpiades d’esports de neu de 2030 i al rol que es pretén concedir a la capital catalana en tot plegat. “No conec el projecte, no sé realment quins canvis planteja i no sé quin paper es proposa a Barcelona”, ha enumerat l’alcaldessa, que ha apressat els governs de Catalunya, d’Aragó i de l’Estat perquè “parlin discretament, arribin a acords i, quan el tinguin, ja veurem si Barcelona té un paper”.

Millor amb Aragonès que amb Torra

Per altra banda, Colau ha admès que ha trobat més sintonia amb el president Pere Aragonès que no amb el seu antecessor al capdavant de la Generalitat, Quim Torra. “Em vaig esforçar per tenir una relació institucional amb Torra i a vegades va ser millor que en altres ocasions, però la interlocució és més respectuosa i més constructiva amb Aragonès”, ha distingit Colau.

ERC i els comuns van acordar els pressupostos de la Generalitat a canvi que els republicans s’abstinguessin a l’Ajuntament de Barcelona per no bloquejar els comptes de Colau. L’alcaldessa ha assenyalat aquell pacte com un exemple de la “política quotidiana” que pensa que la població reclama a les institucions. “La gent està cansada de baralles i es requereix de polítiques útils, però això s’ha oblidat durant uns anys”, ha opinat Colau.

Tot i venir a dir que els contactes amb Aragonès progressen adequadament, l’alcaldessa ha criticat que “hi ha temes pendents que no es mouen”. En el dèbit de la Generalitat, ha subratllat que “clama al cel” l’escassa inversió que recrimina a la Generalitat per construir habitatge públic a Barcelona. “En el consorci que compartim, la Generalitat ha de fer el 60% d’habitatges però nosaltres fem el 80%. Fem la nostra part i la seva. És insostenible, s’ha de posar al dia i posar els recursos que pertoquen perquè ara està molt endarrerida”, ha diagnosticat.

Neguit pels ‘narcodelictes’

Colau s’ha declarat preocupada pels robatoris que ha vinculat al narcotràfic a la ciutat. “És un problema que va més enllà de Barcelona i de Catalunya. Té a veure amb el gran tràfic de droga, que genera problemes de convivència als barris i que requereix de coordinació de tots els cossos policials”, ha prescrit l’alcaldessa, que ha tornat a demanar canvis en la llei per penalitzar amb més duresa la reincidència per delictes de furt.

Alhora, ha rebatut que Barcelona es trobi en decadència. “Està ben situada al mapa mundial -ha defensat-. Hi ha ciutats que ens donen tracte de gran capital. N’hi ha com Londres o París que volen treballar amb Barcelona estratègies en turisme, en canvi climàtic i els grans reptes del segle XXI”.

En paral·lel, s’ha mostrat receptiva a acceptar que el nou emblema de la Sagrada Família, l’estel que corona la torre de la Mare de Déu, s’il·lumini cada dia. “Hi haurà qüestions d’horaris i de despesa lumínica que caldrà que el temple i els tècnics de l’Ajuntament es posin d’acord, però no ho veig malament”, ha dit.

Més notícies
Pista de la discoteca Sutton buida SUTTON

Els deutes amenacen les grans discoteques de Barcelona

Notícia: Els deutes amenacen les grans discoteques de Barcelona
Comparteix
L’oci nocturn demana reobrir al febrer després d’encadenar 21 mesos de deutes, ERTO i ajudes econòmiques insuficients
Notícia: Els deutes amenacen les grans discoteques de Barcelona - Mobile
L'Audiència de Barcelona / Europa Press

Petició de fins a 40 anys de presó per violar tres menors tutelades

Notícia: Petició de fins a 40 anys de presó per violar tres menors tutelades
Comparteix
Jutgen dos homes acusats de fer beure i drogar tres noies per agredir-les sexualment
Notícia: Petició de fins a 40 anys de presó per violar tres menors tutelades - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiP a febrer 13, 2022 | 10:20
    JordiP febrer 13, 2022 | 10:20
    Colau, sapatero a tus sapatos! Insigne meteoròloga "honoris causa", deixa la previsió del clima als que hi entenen. Ets com la meva dona, que quan no te interés en alguna cosa (un partit de fútbol, per exemple) busca (i troba) algún pretexte per a crear dubtes. Per pueril que sigui. Per exemple: "bé anirem, però igual fa mal temps". Aixó vol dir "quen arribi el moment, igual no vull anar-hi pretextant el vent, la boira, la pluja, la humitat, o la foscor de la nit".
  2. Icona del comentari de: JordiP a febrer 13, 2022 | 10:22
    JordiP febrer 13, 2022 | 10:22
    A més, Colau, si el 2030 va a fer mal temps per a la neu, es sabrà molt temps abans i els JJOO es cancelaràn. És més: si no hi ha neu als Pirineus, tampoc n'hi haurà a la major part del món "olimpiable".

Nou comentari

Comparteix