Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Petició de fins a 40 anys de presó per violar tres menors tutelades
  • CA

L’Audiència de Barcelona jutja dos homes acusats de violar tres noies menors d’edat que es van escapar el 2016 d’un centre d’acollida de la Generalitat on estaven tutelades. La Fiscalia acusa els processats d’haver comès diversos delictes d’agressió i abús sexual i demana que siguin condemnats a altes penes de presó: sol·licita 40 anys i 6 mesos de reclusió per a un d’ells i 38 anys i mig per a un altre. El judici estava previst per aquest dimecres al matí però s’ha suspès “per causa sobrevinguda” i espera nova data, informa el TSJC.

L’escrit d’acusació del Ministeri Fiscal especifica que una de les víctimes tenia 15 anys i les altres dues, 14 anys, quan va ocórrer la presumpta violació. El relat de la Fiscalia detalla que les víctimes s’havien fugat un dia d’abril de 2016 del centre de menors Coda 2, a l’Hospitalet de Llobregat. A l’endemà a la nit, van anar a un immoble ocupat a Barcelona, on els dos processats acudien amb freqüència.

Allà, les noies van estar amb els dos incriminats bevent i fumant marihuana “en grans quantitats”, segons l’escrit de qualificació. El consum d’alcohol i d’estupefaents “les va fer caure en un estat de semiinconsciència” i, tot seguit, “van estirar-se a dormir en una habitació  on hi havia tres matalassos al terra, circumstància que els processats van aprofitar” per abraonar-se sobre elles, afirma la Fiscalia.

L’escena que el Ministeri Fiscal desgrana és escabrosa. L’acusació sosté que les noies van ser grapejades i violades mentre estaven desmaiades i eren incapaces d’oferir resistència. Almenys en dos dels episodis d’agressió sexual denunciats, les víctimes van reaccionar cridant per intentar desfer-se dels agressors.

La Fiscalia assegura que els implicats les van instar a callar i van  intimidar-les dient que, si no ho feien, vindria la policia i se les endurien de nou al centre de menors. Arran dels fets, una de les menors va desenvolupar símptomes d’ansietat i de depressió.

El Ministeri Públic atribueix dos delictes d’agressió sexual i un d’abusos sexuals a un encausat i imputa dos d’agressió a l’altre, a més d’assenyalar-lo com a cooperador en un més. En aquest últim cas, un dels individus hauria subjectat una noia pels braços per immobilitzar-la mentre l’altre consumava la violació. A més de les condemnes de presó, la Fiscalia sol·licita imposar-los una ordre d’allunyament per protegir les afectades i, a més, que cadascun aboni una indemnització de 31.000 euros per lesions psicològiques i danys morals causats i 30.000 euros més a pagar entre tots dos.

Més notícies
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Conferència Episcopal Espanyola, Joan Josep Omella, durant la reunió on l'Església ha admès tenir un miler de béns que no són seus / Fernando Calvo (Pool Moncloa)
L’Ajuntament investiga quins béns s’ha quedat l’Església sense ser seus
Notícia: L’Ajuntament investiga quins béns s’ha quedat l’Església sense ser seus
Comparteix
El consistori crea una "comissió tècnica per conèixer quins béns es troben afectats per l'ús il·legítim de l'església", diu Collboni
Obres del tram central de la L9 / ACN
El Govern inspeccionarà 4.500 finques durant les obres de la L9/L10
Notícia: El Govern inspeccionarà 4.500 finques durant les obres de la L9/L10
Comparteix
Comencen inspeccions tècniques d’edificis a l’entorn de les futures estacions de Mandri i Sarrià i del túnel que s’ha de reprendre

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa