Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament investiga quins béns s’ha quedat l’Església sense ser seus

L’Ajuntament de Barcelona investigarà quins immobles que s’ha atribuït l’Església sense ser seus s’ha quedat i ha de retornar als seus legítims propietaris. A través de les xarxes socials, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha assegurat que treballarà “per esclarir la situació i retornar les diferents propietats als seus legítims propietaris”. “A l’Ajuntament de Barcelona creem una comissió tècnica per conèixer quins béns es troben afectats per l’ús il·legítim de l’església i en quina situació es troben”, ha afegit.

L’anunci es fa després que la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) hagi admès que té un miler de propietats que no són seves repartides per tot l’estat espanyol, després d’elaborar un extens informe on ha admès el fet. Entre altres propietats que no són seves hi ha, per exemple, una escola.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la CEE, Juan José Omella, que alhora és l’arquebisbe de Barcelona, s’han reunit aquest dilluns a la seu de l’organització eclesiàstica per tancar l’acord, mitjançant el qual l’Església ha admès els fets irregulars i procedirà a retornar tot allò que no és seu i que en un dia es va atribuir, com va passar durant la Guerra Civil Espanyola.

A Catalunya, com a mínim, hi ha 101 propietats que l’Església ha admès que no són seves. És el segon territori de tota la península Ibèrica on hi ha més béns requisats pels religiosos i un quart de les que s’han detectat a Castella i Lleó (435), territori on més béns immatriculats s’han detectat. En total, a Espanya són 965 béns.

A hores d’ara es desconeixen quants béns requisats per l’Església es troben a la ciutat de Barcelona. És per això que l’Ajuntament ha creat una comissió per tal d’investigar aquests fets i determinar com es retornaran tots aquests béns als seus legítims propietaris.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: LLARENA dPENA a gener 25, 2022 | 16:46
    LLARENA dPENA gener 25, 2022 | 16:46
    Robatori total de la esglesia amb total impunitat. Aquesta gent van aprofitar una llei del PP en temps d'Aznar per apropiar-se inmoralment de moltes propietats religiosos que mai han estat seus. Conisdero un ladrocini vergonyosos el que han fet apropiant-se de més de 35.edificis llocs i tinguin la caradura de dir que n'hi han 1.000 que no els hi semblen que siguin seus.

Nou comentari

Comparteix