Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau aposta per un tripartit amb ERC i PSC després de les municipals
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha confirmat aquest dilluns que es presentarà a les primàries de Barcelona en Comú i ha defensat un tripartit amb ERC i PSC després de les eleccions municipals de maig. “Jo no pactaré ni amb el PDeCAT ni amb Valls”, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio. Ha instat Ernest Maragall a garantir que no pactarà amb el PDeCAT i ha demanat a Jaume Collboni que rebutgi un acord amb Manuel Valls. A més, ha demanat una majoria més àmplia que l’obtinguda el 2015 tot i que ha assumit que els temps de les majories absolutes s’han acabat.

[r:1]

Sobre els pactes postelectorals, Colau ha reivindicat que és l’única que s’ha mostrat “transparent i clara”. Al seu parer, Barcelona necessita un acord d’esquerres perquè és una ciutat “progressista”. Sobre ERC, ha assegurat que amb Alfred Bosch al capdavant han estat “poc fiables” com a socis ocasionals: “Vam estar un any esperant a veure si volien entrar al govern i després van dir que no”, ha sostingut. Segons ella, Bosch va reconèixer que prioritzava els acords amb el PDeCAT. “ERC té això: principis d’esquerres però ha estat pactant amb les diferents formes de Convergència”, ha criticat. Ara caldrà veure què fa Ernest Maragall, ha apuntat, si “manté el llegat de Bosch o fa un canvi de rumb progressista”.

[r:2]

Pel que fa al PSC, ha dit que no té clar si Jaume Collboni “prioritza un pacte d’esquerres o amb Manuel Valls” després del seu suport al 155. En preguntar-li sobre Ferran Mascarell, no s’ha volgut pronunciar perquè no coneix el seu programa i perquè encara no sap de quina forma es presentaran els diferents candidats de l’òrbita independentista. “El que veig és que hi ha una pugna interna, que et reconeixen en privat els líders d’ERC i del PDeCAT”, ha conclòs.

Més notícies
Colau es presenta a la reelecció per un Bcomú que deixa enrere la confluència
Notícia: Colau es presenta a la reelecció per un Bcomú que deixa enrere la confluència
Comparteix
Ha presentat la seva candidatura a encapçalar la primera llista electoral de la formació que prescindirà de quotes per als partits constituents
Ernest Maragall veu “inimaginable” un tripartit a l’Ajuntament de Barcelona
Notícia: Ernest Maragall veu “inimaginable” un tripartit a l’Ajuntament de Barcelona
Comparteix
El candidat d'ERC a l'alcaldia diu en una entrevista a Betevé que no es veu governent amb el seu antic partit, el PSC
Valls vol pactar amb el PSC i apel·la als exvotants de CiU
Notícia: Valls vol pactar amb el PSC i apel·la als exvotants de CiU
Comparteix
El candidat a l'alcaldia de Barcelona assegura que el debat sobre el preu del bitllet de bus o la T-10 "no interessa als barcelonins"
Joaquim Forn: “Si Valls és el més votat, el PSC es plantejarà donar-li suport”
Notícia: Joaquim Forn: “Si Valls és el més votat, el PSC es plantejarà donar-li suport”
Comparteix
L'exconseller i ex tinent d'alcaldia respon des de la presó de Lledoners a l'entrevista del TOT Barcelona
Ernest, segons Pasqual
Notícia: Ernest, segons Pasqual
Comparteix
L’exalcalde i expresident desgrana anècdotes i records del seu germà, que ara segueix els seus passos i aspira a liderar l’Ajuntament de Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa