Colau aposta per un tripartit amb ERC i PSC després de les municipals

La líder de BComú insta Maragall a garantir que no pactarà amb el PDeCAT i demana a Collboni que rebutgi un acord amb Valls

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha confirmat aquest dilluns que es presentarà a les primàries de Barcelona en Comú i ha defensat un tripartit amb ERC i PSC després de les eleccions municipals de maig. “Jo no pactaré ni amb el PDeCAT ni amb Valls”, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio. Ha instat Ernest Maragall a garantir que no pactarà amb el PDeCAT i ha demanat a Jaume Collboni que rebutgi un acord amb Manuel Valls. A més, ha demanat una majoria més àmplia que l’obtinguda el 2015 tot i que ha assumit que els temps de les majories absolutes s’han acabat.

[r:1]

Sobre els pactes postelectorals, Colau ha reivindicat que és l’única que s’ha mostrat “transparent i clara”. Al seu parer, Barcelona necessita un acord d’esquerres perquè és una ciutat “progressista”. Sobre ERC, ha assegurat que amb Alfred Bosch al capdavant han estat “poc fiables” com a socis ocasionals: “Vam estar un any esperant a veure si volien entrar al govern i després van dir que no”, ha sostingut. Segons ella, Bosch va reconèixer que prioritzava els acords amb el PDeCAT. “ERC té això: principis d’esquerres però ha estat pactant amb les diferents formes de Convergència”, ha criticat. Ara caldrà veure què fa Ernest Maragall, ha apuntat, si “manté el llegat de Bosch o fa un canvi de rumb progressista”.

[r:2]

Pel que fa al PSC, ha dit que no té clar si Jaume Collboni “prioritza un pacte d’esquerres o amb Manuel Valls” després del seu suport al 155. En preguntar-li sobre Ferran Mascarell, no s’ha volgut pronunciar perquè no coneix el seu programa i perquè encara no sap de quina forma es presentaran els diferents candidats de l’òrbita independentista. “El que veig és que hi ha una pugna interna, que et reconeixen en privat els líders d’ERC i del PDeCAT”, ha conclòs.

Més informació

Nou comentari