Colau adverteix contra el sectarisme després de ser escridassada a Gràcia

Creu "normal i saludable" la crítica però es declara sobtada per la "insistència" en no deixar-la parlar

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha advertit contra la intolerància aquest diumenge, després que fos escridassada ahir en l’inici de la Festa Major de Gràcia. “No deixem que cap actitud sectària espatlli aquesta convivència. Jo no ho faré”, ha escrit l’alcaldessa en un llarg missatge a les xarxes socials, on ha afegit que esbrocandes com la d’ahir no la coartaran. “No deixaré que cap xiulet modifiqui els meus sentiments i afectes cap a persones que pensen diferent de mi”, ha afegit Colau, que, alhora, ha volgut treure ferro a l’incident, en què el pregoner i president d’Òmnium, Jordi Cuixart, va sortir a defensar-la per pregar que el públic de la plaça de la Vila de Gràcia deixés parlar l’alcaldessa.

Colau ha considerat “normal i saludable tenir una ciutadania mobilitzada i critica” i ha recordat que “sempre hi ha algun xiulet, pancartes, pregons alternatius” contra els dirigents de la ciutat en l’inici de les celebracions. “M’ha passat a mi i un munt d’alcaldes i alcaldesses en altres ocasions. El que no m’havia passat fins ara i m’ha sobtat ha sigut la insistència en no deixar-me ni començar el discurs“, ha destacat Colau, que ha opinat que “aquesta actitud no representa la majoria” de la ciutat.

“Gràcia i Barcelona són afortunadament plurals i diverses. Hi ha gent que és independentista i gent que no ho és. I jo com a alcaldessa estic molt orgullosa d’aquesta diversitat”, ha asssenyalat. En contraposició als crits i els xiulets amb què es va interrompre Colau, Cuixart va rebre una forta ovació menys de dos mesos després de ser excarcerat.

Colau deixa clar en el seu missatge que associa l’escridassada al debat al voltant de la independència de Catalunya, no a cap crítica a la seva gestió a l’Ajuntament. En aquest sentit, contraposa la seva figura amb la de Cuixart, sobre qui diu que s’ha enfortit un afecte mutu mentre el president d’Òmnium ha estat empresonat prop de quatre anys. “Ell és independentista, jo no ho soc. Hem tingut i tenim posicions polítiques diferents i sempre les hem pogut debatre des del respecte més absolut”, subratlla l’alcaldessa, que ho exemplifica com una mostra de la convivència que desitja. “Cap odi ens representa, sigui del signe que sigui. Ho seguiré defensant. No deixem que res enfosqueixi un dia de celebració”, finalitza Colau el seu escrit.

Més informació

Comentaris

  Horaci 15/08/2021 1:18 pm
  Has anat a ficar el rem a territori enemic, com n'hi han molts més al nostre municipi. Tot plegat si has ensenyat els fervelans des del primer dia, que no et vingui de nou que la gent no perdi la memòria. I espera't, que encara no s'ha acabat la història per arribar a passar comptes quan calgui.
  ferreret 15/08/2021 1:36 pm
  val més parlar de pocasoltades mentre a "Barcelona: la merda se’ns menja?" en un Ajuntament ple d'inutilitats?
  Manel.Bcn 15/08/2021 2:17 pm
  No sectarisme sra Kolau, sinó que la.gent n'està fins els nassos.de les polítiques erronies i sectaries de l.Ajuntament de Bcn. Autocritica, zero!!!
  fat boy 15/08/2021 2:59 pm
  I aixo que no li han buidat un ull ni han bastonejat als seus pares.
  Ricard 15/08/2021 3:32 pm
  El problema de Colau és que és més falsa que un duro de quatre pessetes. Sempre. I ara no me la crec, com quan intenta desmentir quan se'n va de vacances mirant d'evitar confinaments. A més, qualificar la protesta insistent de sectarisme és tenir un tarannà democràtic preocupantment poc consistent.
  Albert Berrio 15/08/2021 3:38 pm
  Colau és alcaldessa gràcies a Ciutadans, un partit ultranacionalista espanyol i partidari d'il-legalitzar l'independentisme.
  joandomenec 15/08/2021 4:33 pm
  La Colau alcaldessa indigna de Barcelona, gràcies a les calumnies contra un candidat independentista (Trias) i després amb el vot d'un racista (Valls) què espera de la gent? Insults encara és poc. I el Cuixart, repartint abraçades a Iceta i la Colau, abraçades a l'enemic. Omnium necessita un altre president.
  Pedro 15/08/2021 6:58 pm
  Más patético fué la tieta. Al menos se ha dado cuenta de que cataluña está dividida. Que listo.
  L'OBSERVADOR ASTORAT 15/08/2021 9:27 pm
  Colau: Lerroux-woman
  Fertxo 15/08/2021 11:27 pm
  Caram Kolau: i quan feies tu els escraches vestida d’abrlla Maya, tambe eres sectaria??
  Clara 16/08/2021 12:16 am
  Jordi Cuixart ha emprès una actitud força masclista de "cavaller protector". Si la senyora fa i gaudeix de les avantatges econòmiques i altres del càrrec d'alcaldesa, com mínim ha de tenir la manera de sortir del pas de les queixes justificades dels veïns. Anar amb la llagrimeta per fer pena? Quina comèdia!!!
  Rosi 16/08/2021 12:24 am
  Jordi, no defensis aquesta tirana, es mes falsa que judes, es la que pacta amb els teus captors per quatre monedes d'or
  Colau vale mucho 16/08/2021 6:36 am
  A la GENERALISIMA COLAU un Resperto, por Dios y por Stalin
  Chis Torra 16/08/2021 7:21 am
  La primera mostra de sectarisme l'has tingut tu al permetre que un delinqüent com el Cuixart faci el pregó. Tot i que no ens estranya, cada any fa de pregoner un personatge pitjor. Per sort, fa temps que vaig marxar del barri i no veig la púrria que hi viu
  Miren 16/08/2021 7:23 am
  No és odi ni sectarisme Sra. Colau i Sr, Cuixart. És una protesta molt pacífica a la que tenen tot el dret.
  Carles Serrano 16/08/2021 8:53 am
  I, ella ere què erre, segueix donant lliçons de moralitat a els altres. Senzillament, no te remei. Algú em pot dir perquè valen els comuns?
  Colau y su macho 16/08/2021 1:18 pm
  Cuixart Masclisme de vergonya, i no plega el MUY MACHO ESPAÑOL
  Amb els comuns no podem 19/08/2021 2:24 pm
  Si si, per això acceptes els vots gratuïts del manuel vals, no et fot. Au va frau kolau, vés a plorar amb el culboni, que no en fora ni una de bona

Nou comentari