Colau diu que l’ampliació del Prat genera “alarma social” i insta Aragonès i Sánchez a revisar-la

Es basa en el darrer informe de l'ONU i en l'onada de calor per reiterar que cal modificar l'acord sobre l'aeroport

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha instat aquest dissabte al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, a revisar l’acord per ampliar el Prat, una decisió de la qual la dirigent dels comuns discrepa. “Ha generat alarma social a la ciutadania”, ha assegurat l’alcaldessa abans del pregó d’inici de la Festa Major de Gràcia.

“Ja estem veient aquí els efectes del canvi climàtic i ens fa veure que hem d’anar en la direcció contrària i reduir emissions“, ha defensat Colau. S’ha basat en l’estudi que l’ONU ha donat a conèixer aquesta setmana, que adverteix dels efectes catastròfics del canvi climàtic si no es reverteixen emissions contaminants.

També ha mencionat l’onada de calor que s’atravessa. “És duríssima, no és una anècdota ni és casual”, ha definit l’alcaldessa, que ha tret importància a les diferències que manté amb els seus socis de PSC, partidari de fer créixer la capacitat del Prat. Alhora, ha retret a la Generalitat i a l’Estat que hagin tancat un pacte “precipitat” a banda de l’Ajuntament que considera que “no respon als compromisos de reduir emissions”. “No té sentit que demanem un gran esforç a la ciutadania reduint l’ús del cotxe, de plàstics, de residus, un consum responsable d’aigua, i que governs i grans empreses no facin un esforç igual”, ha adduït l’alcaldessa.

Més informació

Comentaris

    Josep 15/08/2021 6:27 pm
    Colau, tu sí que gèneres alarma social

Nou comentari