Colau acusa el Govern de prioritzar “motius electorals” amb les restriccions

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha denunciat que les restriccions que el Govern imposa per fer front al coronavirus són “arbitràries”. En un acte electoral sobre municipalisme ha dit que “sembla que es tingui més en compte els motius electorals que altres criteris” i ha afegit que les mesures “sovint són contradictòries”. Hores després que el Govern hagi anunciat una lleugera obertura en les restriccions –dues hores més per obrir la restauració, obertura de gimnasos i equiparació de llibreries a sector cultural– Colau ha denunciat que el Govern “es desentén dels efectes” que provoquen les mesures mentre “les fa i les desfà”.

Colau ha acusat el Govern “d’incompetència i incompareixença” i ha dit que l’executiu no ha comptat amb els ajuntaments per gestionar la pandèmia. Segons ha apuntat, la Generalitat “hauria pogut gestionar les coses molt millor” si hagués cooperat amb els ajuntaments. “Veient la capacitat dels ajuntaments per fer més del que els tocava, ni tan sols ha estat capaç d’aprofitar això”, ha carregat.

En un acte sobre municipalisme retransmès des d’un plató instal·lat a la seu dels comuns l’alcaldessa ha demanat el vot per En Comú Podem “per aconseguir un Govern que governi” i que pugui fer “polítiques diferents i innovadores”.

En aquest sentit, ha demanat replicar les iniciatives que ha engegat l’ajuntament a l’altra banda de la plaça Sant Jaume, com l’impuls d’un dentista públic, polítiques per garantir el dret a l’habitatge o el disseny d’un pla de salut mental.

“Amb els recursos de la Generalitat i un Govern amb ganes de governar i atendre les necessitats bàsiques de la gent podem viure un canvi impressionant”, ha promès Colau, que ha afegit que la Generalitat “va a mig gas” i “no fa tot el que podria quan és més necessària que mai”.

Per la seva banda el número 2 de la candidatura per Barcelona, Joan Carles Gallego, ha defensat que els ajuntaments són “una peça fonamental” per “transformar una realitat injusta”. El candidat ha assegurat que els municipis han estat “abandonats” per Govern i ha reivindicat la “cooperació” entre institucions.

L’alcaldessa de la capital catalana ha qualificat de “vergonyós” que el Govern hagi presentat les seves propostes de projectes per optar als fons europeus en plena campanya electoral. “És inaudit, porten setmanes sense dir res i ara treuen els projectes”, ha criticat en un acte electoral sobre municipalisme. Colau ha afegit que el Govern no ha comptat amb el món local i ha explicat que només es va convocar a una reunió les diputacions per comunicar-los com es treballaria però que no s’ha contactat amb els ajuntaments. “És un exemple molt concret d’on és la Generalitat: al territori no hi és, està clar”, ha insistit.

L’alcaldessa ha explicat que un projecte “obvi” que s’hauria d’haver presentat és un que treballés la zona del Besós, que ha remarcat que és la més densa de Catalunya i on cal una renovació energètica i una transformació industrial. A més, ha criticat que entre les propostes de la Generalitat no hi ha ajuntaments “sinó grans empreses de l’Ibex” mentre “critiquen que l’Estat hi treballi”.

Nou comentari

Més notícies
Ada Colau al rap electoral d'En Comú Podem / ECP

Colau eclipsa Albiach amb un rap electoral

L'alcaldessa signa i obre la cançó, mentre que la candidata té un rol secundari al videoclip
Un cartell avisa als conductors que entren a la Zona de Baixes Emissions de Barcelona a la sortida 5 de la Ronda de Dalt / ACN

Barcelona recupera la mobilitat amb la primera corona i 2 hores més de bars

Salut esquiva valorar l'excepció metropolitana que demana l'Ajuntament de la capital | Més llibertat per a llibreries i gimnasos