Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona recupera la mobilitat amb la primera corona i 2 hores més de bars
  • CA

El Govern planteja passar del confinament municipal al comarcal i també allargar una hora l’obertura de la restauració en els dos torns que actualment estan permesos, el d’esmorzar i el de dinar. Per tant, bars i restaurants podrien obrir ara de 7.30 a 10.30h i de 13.00 a 16:30h, segons ha avançat Rac 1 al matí i ha confirmat el Govern en roda de premsa al migdia.

Una altra novetat és que les llibreries tindran tractament d'”establiment cultural” i quedaran exemptes de les restriccions que s’apliquen al comerç, com haver de tancar els caps de setmana. Els gimnasos poden tornar a obrir al públic, amb un 30% d’aforament i grups de 6 persones com a màxim. També hi ha canvis a les universitats: els estudiants de primer curs poden fer classe presencial.

Aquest dijous al matí s’ha celebrat una nova reunió del Procicat per aprovar les mesures que s’aplicaran a partir del proper dilluns i durant 14 dies. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ja va apuntar que serien de continuïtat, però amb petites obertures. Aquest cap de setmana seguiran vigents el confinament municipal i el perimetral de tot Catalunya, pel que els barcelonins hauran de seguir a la ciutat uns dies més.

Sense excepció metropolitana

La decisió del Procicat suposa una millora mínima per als barcelonins, que fins ara podien només moure’s per Barcelona ciutat i ara es podran desplaçar a l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Sant Adrià del Besòs i Santa Coloma de Gramenet. Per tant, el Barcelonès rep exactament el mateix tracte que la resta del país.

L’Ajuntament de Barcelona ha reclamat en diverses ocasions que el confinament de la capital passi a ser metropolità per les singularitats de l’àrea metropolitana, com l’alta densitat de població, l’escassetat d’espais naturals o les necessitats de mobilitat laboral. Salut sempre s’hi ha mostrat reticent perquè implicaria augmentar la mobilitat de milions de persones i suposaria un risc important de contagi.

Aquest dijous, per més que diversos periodistes han insistit explícitament a Salut per una eventual excepció metropolitana, la conselleria d’Alba Vergés no s’ha mogut ni un mil·límetre del guió: “El perímetre comarcal es refereix a tot el territori de Catalunya”. No ha arribat a pronunciar la paraula “Barcelona” i ha descartat avançar si estudia la proposta municipal per la següent fase de relaxació de mesures. “Seria totalment prematur, precipitat, fins i tot negligent, dir què farem i què obrirem”, ha dit el secretari general de Salut, Marc Ramentol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa