Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Argimon descarta ampliar el confinament a tota l’àrea metropolitana
  • CA

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha assegurat que “no té sentit” ampliar el confinament dels cap de setmana a tota l’àrea metropolitana de Barcelona –tal com reclama l’Ajuntament de la capital catalana– perquè seria massa perillós. “Com ens trobarem el centre de Barcelona el dia següent?”, es qüestiona en una entrevista a eldiario.es. “Si el dilluns del pont això era un festival, si s’ampliés a 3,5 milions de persones…”

Argimon considera que amb la mesura segurament “la ciutat tindria un benefici”, però que ara per ara el departament no s’ho planteja, i menys amb el repunt de casos que s’ha produït després del pont de la Puríssima. “Ho han demanat, però no té sentit”, insisteix. “Si és comarcal, és comarcal. Barcelona és molt gran, ho sé, i molt densa, certament”, però defensa que ampliar el radi del confinament només agreujaria el problema de les aglomeracions.

Tot i això, Argimon considera que no va ser un error en sí mateix deixar que la gent pogués marxar de pont, sinó que durant aquells dies hi va haver “molta interacció”. Sense pont, la població podria haver-se relacionat igual als restaurants, el comerç o els teatres. Per tant, el secretari de Salut Pública considera que el problema no és la mobilitat geogràfica, sinó l’augment dels contactes socials que se’n deriva.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa