Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona reclama reobrir els centres comercials i caps de setmana metropolitans

L’Ajuntament de Barcelona ha demanat al Govern que reobri els centres comercials i que ampliï el perímetre del confinament de cap de setmana a tota l’àrea metropolitana per evitar aglomeracions al centre de la ciutat com les del cap de setmana. El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha assegurat aquest dijous que l’Ajuntament atribueix part del col·lapse de trànsit i les aglomeracions al centre al fet que els centres comercials estiguessin tancats. “Volem que la gent vingui al centre i a passejar, però amb seguretat”, ha dit.

Collboni ha afegit que cal ampliar el perímetre de moviment dels barcelonins perquè “la ciutat és molt densa i això pot provocar aglomeracions que no convenen a ningú”. En aquest sentit, el tinent d’alcalde de Barcelona ha remarcat que ja han enviat formalment a la Generalitat la petició per reobrir els centres comercials i ampliar el perímetre municipal per “descongestionar la ciutat”.

El regidor socialista ha dit que el 80% de les botigues dels centres comercials són del petit comerç “i no de grans cadenes” i podrien salvar la temporada de Nadal si se’ls permet obrir. “Esperem que la Generalitat adopti aquestes mesures proposades”, ha afirmat Collboni en una compareixença des de la Rambla on ha demanat als ciutadans visitar més el centre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa