Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Guàrdia Urbana controlarà els accessos al centre de Barcelona per evitar aglomeracions

La Guàrdia Urbana controlarà els accessos al centre de Barcelona tant de vehicles com de vianants per evitar embussos i aglomeracions com els que s’ha produït durant aquest pont, segons han informat fonts municipals. La policia barcelonina posa en marxa l’Operació Nadal amb la prioritat de vetlla pel compliment de les mesures sanitàries imposades per contenir la pandèmia de Covid-19.

El dispositiu nadalenc “vetllarà per evitar congestions de trànsit establint mesures d’ordenació per mantenir la fluïdesa viària”, ha informat l’Ajuntament. Durant el pont es va tallar part del passeig de Gràcia i alguns dels carrers adjacents a la plaça Catalunya perquè l’afluència de vehicles que volien arribar al centre per fer compres de Nadal havia col·lapsat part de l’Eixample. A més, s’establirà “un dispositiu de regulació de fluxos de vianants a la zona de l’Avinguda del Portal de lÀngel i entorns amb l’objectiu d’evitar al màxim les aglomeracions en cas que sigui necessari”.

Carrers d’un sentit

Entre altres mesures, el Portal de l’Àngel serà d’un sol sentit per als vianants –de muntanya a mar– i s’haurà de respectar independentment del carrer pel qual s’hi accedeixi, a excepció de la plaça Cucurulla i la plaça Nova, que tindran tancats els accessos a l’avinguda. Pel que fa al carrer Portaferrissa, també s’establirà un itinerari únic en sentit de Besòs a Llobregat. En cas de necessitat, la Guàrdia Urbana preveu demanar la col·laboració del personal de seguretat de les botigues.

A més del centre, la policia barcelonina “reforçarà la seva presència en els espais públics i eixos comercials realitzant funcions de proximitat i de prevenció” a tots els districtes de la ciutat. Els agents prestaran especial atenció al compliment de les mesures sanitàries, en especial l’ús de la mascareta, la limitació de persones en les trobades a l’espai públic i el compliment dels horaris d’obertura al públic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa