Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La velocitat de contagi es torna a disparar a Barcelona i fa perillar el Nadal
  • CA

La segona onada de la Covid-19 es resisteix a acabar i si la tendència dels últims dies manté fins i tot podria transformar-se en la tercera, que en principi no s’esperava fins després de les festes de Nadal per l’efecte de l’obertura de restaurants, comerços i establiments culturals. Segons les dades del departament de Salut, la velocitat de propagació del virus (Rt) s’ha disparat fins a l’1,17 després de diversos dies ballant al voltant del 0,9.

Una mala notícia que anticipa un nou creixement del nombre de positius en els pròxims dies i que fa perillar el pla de desescalada dissenyat pel Govern de la Generalitat. Entre el 7 i el 13 de desembre, Barcelona ha registrat gairebé 1.500 casos positius, un 12,5% més que en els set dies anteriors. Aquest increment suposa trencar sis setmanes consecutives de descensos en el nombre de casos. En el que portem de mes s’han detectat més de 2.500 casos, tot i que la xifra definitiva segurament serà més elevada perquè les dades de Salut només són definitives fins al dia 11 de desembre.

Barris amb més Covid-19

La reactivació de la pandèmia s’ha donat a diferents velocitats segons el barri de Barcelona. Sant Andreu (97 casos) i la Nova Esquerra de l’Eixample (91) són els dos barris amb més positius registrats aquest mes de desembre, seguit de la Vila de Gràcia (74), Sagrada Família (68) i Sant Gervasi-Galvany (68). A l’extrem oposat hi ha Vallbona (només 2 positius), la Marina del Prat Vermell (3), Baró de Viver (4), Montbau (4) i la Clota (6). 

[Consulta els positius de cada barri fent clic a sobre]

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa