Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El col·legi d’advocats de Barcelona veta els discursos polítics i la consellera els planta
  • CA

La festa de Sant Raimon de Penyafort del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona torna a ser motiu de fricció política un any després de l’incident de Roger Torrent, que es va trobar que la degana de la institució, Maia Eugènia Gay, el renyava per haver parlat de “presos polítics” davant del ministre de Justícia, Rafael Catalá, i dels representants de la fiscalia, que van marxar de la sala indignats.

Aquest any, com ha avançat Nació Digital i confirmat el TOT Barcelona, la consellera de Justícia, Ester Capella, que havia anunciat que hi aniria, s’ha excusat al·legant “un imprevist d’última hora” que li ha fet canviar l’agenda, segons s’han limitat a dir, de manera lacònica, fonts del departament. 

Tanmateix, segons ha pogut saber aquest diari, la realitat és que Capella va saber fa pocs dies que no la deixarien parlar en l’acte i no ha volgut plegar-se a aquesta condició.

El col·legi ha decidit evitar els discursos polítics i també fa l’acte a porta tancada, sense premsa. L’any passat, en ple 155 –no hi havia conseller de Justícia perquè tot el Govern Puigdemont estava cessat i encara no se n’havia format un de nou– , Torrent hi va ser com a president del Parlament. I va fer un discurs amb referències als presos polítics. Gay, quan va veure la reacció irada de la fiscalia i del ministre, va renyar Torrent. Un micròfon va captar com li deia: “L’ha feta bona, president”. Al costat de Gay hi havia el vicedegà del col·legi, Jordi Pina, advocat de Jordi Sànchez, un dels presos polítics als quals s’havia referit Torrent. 

Més notícies
Cs i PP marxen dels premis Ciutat de Barcelona per fer al·lusió als presos polítics
Notícia: Cs i PP marxen dels premis Ciutat de Barcelona per fer al·lusió als presos polítics
Comparteix
Els regidors s'han aixecat després que el periodista Jesús Rodríguez del setmanari La Directa defensés que anomenar-los "polítics presos" és "pervertir el llenguatge"
L'economista Miquel Puig (dreta), al 2018. | ACN
Maragall fitxa l’economista Miquel Puig i vol Ester Capella a la llista
Notícia: Maragall fitxa l’economista Miquel Puig i vol Ester Capella a la llista
Comparteix
La posició que ocuparà es desconeix però, en qualsevol cas, el segon lloc serà per a una dona
Els advocats es posicionen de cara al 21-D
Notícia: Els advocats es posicionen de cara al 21-D
Comparteix
Juristes constitucionalistes assessoraran els cossos de seguretat i lletrats independentistes donaran suport als manifestants

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa