El col·legi d’advocats de Barcelona veta els discursos polítics i la consellera els planta

Un any després de l'incident de Roger Torrent, Ester Capella havia d'assistir a la festa patronal i ha al·legat "un imprevist" quan ha sabut que no la deixarien parlar

La festa de Sant Raimon de Penyafort del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona torna a ser motiu de fricció política un any després de l’incident de Roger Torrent, que es va trobar que la degana de la institució, Maia Eugènia Gay, el renyava per haver parlat de “presos polítics” davant del ministre de Justícia, Rafael Catalá, i dels representants de la fiscalia, que van marxar de la sala indignats.

Aquest any, com ha avançat Nació Digital i confirmat el TOT Barcelona, la consellera de Justícia, Ester Capella, que havia anunciat que hi aniria, s’ha excusat al·legant “un imprevist d’última hora” que li ha fet canviar l’agenda, segons s’han limitat a dir, de manera lacònica, fonts del departament. 

Tanmateix, segons ha pogut saber aquest diari, la realitat és que Capella va saber fa pocs dies que no la deixarien parlar en l’acte i no ha volgut plegar-se a aquesta condició.

El col·legi ha decidit evitar els discursos polítics i també fa l’acte a porta tancada, sense premsa. L’any passat, en ple 155 –no hi havia conseller de Justícia perquè tot el Govern Puigdemont estava cessat i encara no se n’havia format un de nou– , Torrent hi va ser com a president del Parlament. I va fer un discurs amb referències als presos polítics. Gay, quan va veure la reacció irada de la fiscalia i del ministre, va renyar Torrent. Un micròfon va captar com li deia: “L’ha feta bona, president”. Al costat de Gay hi havia el vicedegà del col·legi, Jordi Pina, advocat de Jordi Sànchez, un dels presos polítics als quals s’havia referit Torrent. 

Més informació

Nou comentari