Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cs i PP marxen dels premis Ciutat de Barcelona per fer al·lusió als presos polítics
  • CA

Els regidors de Ciutadans i del PP presents a l’acte d’entrega dels premis Ciutat de Barcelona han abandonat el Saló de Cent aquest vespre a mitja cerimònia. Carina Mejías, Marilén Barceló i Santiago Alonso s’han aixecat dels seus seients preferents com a electes en protesta per la menció que feia un dels guardonats, el periodista Jesús Rodríguez del setmanari La Directa, als presos polítics jutjats aquesta setmana: “Mentre alguns partits polítics pretenguin pervertir el llenguatge i fer-nos dir ‘polítics presos’ en comptes de ‘presos polítics’ serà necessari el periodisme”. El president del PP a Barcelona, Alberto Fernández, ha marxat poc després i a través de Twitter ha titllat l’acte d'”aquelarre de Colau” i “altaveu de la extrema esquerra i l’independentisme”.

Les darreres setmanes els dos partits, així com el PSC, han aguditzat les crítiques a l’alcaldessa Ada Colau per connivència amb l’independentisme, coincidint amb l’inici del judici de l’1 d’Octubre i la proximitat electoral. “Colau polititza un cop més un acte institucional, sectari i amb constants referències als presos separatistes”, ha piulat aquest dijous Mejías, juntament amb el vídeo on mostra la seva sortida de la sala. Jesús Rodríguez recollia el premi en la categoria Mitjans de Comunicació pel reportatge monogràfic La guerra bruta de l’aigua, sobre la remunicipalització d’aquest subministrament.

L’alcaldessa havia obert l’acte amb una intervenció en la qual ha assegurat que les “declaracions al Tribunal Suprem de l’exvicepresident Junqueras i l’exregidor d’aquesta casa i exconseller Joaquim Forn no s’haurien d’haver produït mai i encara menys en una condició de presó preventiva”. Gran part dels premiats han tingut un record pels presos i han demanat la seva llibertat. Al finalitzar l’acte, Colau ha lamentat que els regidors hagin marxat “amb una certa gesticulació”. “El que hem de fer és escoltar encara que no ens agradi el que ens diuen”, ha dit.

Més notícies
PSC, Cs i PP, contra l’acte d’alcaldes pels presos polítics durant les festes de Santa Eulàlia
Notícia: PSC, Cs i PP, contra l’acte d’alcaldes pels presos polítics durant les festes de Santa Eulàlia
Comparteix
L'alcaldable del PSC i el líder del grup municipal del PP carreguen contra l'acte municipalista que acollirà el Saló de Cent en motiu del judici als presos polítics
Cs secunda el compromís d’aïllar l’extrema dreta proposat per Maragall
Notícia: Cs secunda el compromís d’aïllar l’extrema dreta proposat per Maragall
Comparteix
El grup municipal ha votat a favor de la proposició d'ERC en considerar que no ha pactat amb VOX a Andalusia, sinó únicament amb el Partit Popular
Bou presenta el PP com “l’única garantia que Barcelona no serà capital d’una República”
Notícia: Bou presenta el PP com “l’única garantia que Barcelona no serà capital d’una República”
Comparteix
El candidat de Casado per a les eleccions del maig participa en la convenció del partit a Madrid
L’Ajuntament inicia la retirada de medalles franquistes amb el suport de tots els grups menys el PP
Notícia: L’Ajuntament inicia la retirada de medalles franquistes amb el suport de tots els grups menys el PP
Comparteix
Algunes de les condecoracions es van atorgar a Francisco Franco, Carrero Blanco i a la Falange

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa