Els advocats es posicionen de cara al 21-D

Juristes constitucionalistes assessoraran els cossos de seguretat i lletrats independentistes donaran suport als manifestants

Els advocats també escullen bàndol per la jornada de demà. Amb l’objectiu d’assessorar la ciutadania pel que fa a l’ús de la violència i els drets de què es disposen, juristes favorables i detractors de la independència es mobilitzaran per assistir els diversos col·lectius implicats en el 21-D. D’una banda, diversos grups d’advocats donaran suport jurídic als manifestants per vigilar que es respecten els drets fonamentals i “observar possibles vulneracions dels drets de la ciutadania”. De l’altra, uns 200 advocats constitucionalistes estaran a peu de carrer per oferir assessorament als cossos policials. 

L’advocat José María Fuster-Fabra, membre dels juristes favorables a la constitució, ha explicat a Europa Press que oferiran els serveis jurídics de manera gratuïta per agraïr als cossos de seguretat “la feina per mantenir la pau ciutadana”. A l’altre costat s’hi trobaran advocats independentistes, que han recordat el dret a no declarar i han recomanat fer-ho en presència d’un advocat. 

Els juristes que assistiran els concentrats preveuen un dispositiu per “monitoritzar la violència policial“, i portaran armilles reflectants de color verd i aniran acreditats. Els advocats favorables a la policia donaran recolzament a Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil i a tots aquells que treballin per la protecció de la ciutadania.

Més informació

Nou comentari