Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ciutadans estén la mà a Colau, però veu ‘difícil’ aprovar els pressupostos
  • CA

A priori, no és cap novetat, però el grup municipal de Ciutadans veu “molt difícil” aprovar els pressupostos municipals de l’Ajuntament de Barcelona. “Molt em temo que serem l’únic grup que mai no haurà votat a favor o abstenció als pressupostos de Colau”, ha dit el portaveu taronja, Paco Sierra, en al presentació de la nova integrant del grup, Noemí Martín.

Tot i això, Sierra no ha volgut anunciar un ‘no’ taxatiu a l’hipotètica aprovació dels comptes municipals. El portaveu de Cs s’ha mostrat obert a parlar i millorar el pressupost que presenti Colau, però assegura que, en els darrers anys, “les nostres peticions han estat desateses”.

Discrepàncies amb els antics pressupostos

Tot i la mà estesa, la veritat és que Ciutadans gairebé mai s’ha mostrat obert a facilitar les polítiques de l’actual alcaldessa. De fet, va trencar amb els seus socis —liderats per Manuel Valls en el seu moment— per pactar la investidura de Colau.

Paco Sierra tem que els impostos estaran “desorbitats” dins dels comptes de Colau. El portaveu taronja diu que “la destralada fiscal” dels darrers pressupostos s’ha agreujat amb la inflació i que això s’ha de tenir en compte, però que serà complicat per “la voluntat continuista de Colau per fer un pressupost expansiu”.

D’aquesta manera, Colau pot començar a descartar un altre possible aliat per aprovar els comptes, si bé Ciutadans mai ha entrat en les previsions del govern. Amb la dreta espanyola en contra, queda per veure què faran altres grups com ERC, amb qui els Comuns ja han tingut discrepàncies públiques pels pressupostos.

Noemí Martín, nova regidora

Paco Sierra ha anunciat la posició de Ciutadans respecte els futurs pressupostos en una compareixença acompanyat de la nova regidora del grup, Noemí Martín. La nova representant de Cs al ple municipal, és veïna de Ciutat Meridiana i, fins ara, era consellera del districte de Nou Barris. Ara, assumirà les funcions de Celestiono Corbacho, que recentment s’ha jubilat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa