Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni dona per fet l’acord amb Colau pels pressupostos municipals
  • CA

El líder socialista a l’Ajuntament i primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha assegurat aquest divendres que l’acord amb Ada Colau per poder presentar els pressupostos municipals és qüestió de dies. De fet, ha assegurat que només falta per negociar algunes condicions i que l‘entesa arribarà “en els propers dies”.

Collboni ha afirmat que encara queda per aclarir què passa amb algunes propostes que han fet els socialistes en tres eixos que el partit considera “raonables”. El PSC demana als Comuns un paquet de mesures contra la crisi econòmica, la bonificació del 75% de la taxa de les terrasses i mantenir l’equilibri d’inversions entre els diferents barris de la ciutat, tal com ha anunciat el tinent d’alcalde.

Endarreriment dels pressupostos

Aquesta setmana el govern Colau-Collboni hauria d’haver presentat les finances de l’any vinent, segons les previsions que tenien els mateixos partits. Tot i així, la publicació dels comptes s’ha endarrerit més del previst. Aquest fet va ser motiu de disputa entre els tres partits amb més representació al ple, Comuns, PSC i ERC. Pel partit de Colau, l‘endarreriment es deu a la plantada d’ERC el dia que havien de parlar dels comptes. Els republicans, però, neguen que hi hagi cap negociació en marxa.

Collboni també ha parlat d’aquest endarreriment. El socialista culpa a la nova situació “sobrevinguda” que ha obligat a retocar alguns dels acords que els socis del govern ja tenien parlat. A la primer redacció ha calgut afegir “mesures de suport” a alguns àmbits de la ciutat, ha assegurat el líder socialista.

Negociació amb ERC

Ara queda per veure què opinen els Comuns d’aquestes propostes. Tal com va afirmar el mateix Collboni fa uns dies, la bonificació de les terrasses era un dels principals problemes per arribar a un acord. Quan els comptes arribin a la resta de grups, els de Colau hauran de negociar amb la resta de partits els comptes, tenint als d’Ernest Maragall com a principal aliat un cop més.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa