Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Retrets entre Comuns, PSC i ERC: s’ajorna la presentació dels pressupostos
  • CA

L’Ajuntament tenia previst presentar demà els pressupostos municipals de l’any vinent, però això no passarà. Segons apunten fonts del consistori a TOT Barcelona, aquest matí hi havia programada una reunió amb Esquerra Republicana (ERC) per començar a negociar, però el republicans, segons aquestes fonts, han decidit anul·lar-la. El govern de Colau diu que ERC “congela l’inici de les converses” i entén que el seu rival polític prefereixi “ser prudent” i veure com queda la seva “situació general”.

La resposta d’ERC

Per la seva banda, ERC s’ha afanyat a desmentir aquestes afirmacions. Des de les seves files apunten que no hi ha “cap negociació en marxa” i asseguren que “no s’ha produït cap reunió al respecte”. En aquest sentit els republicans afirmen que “no es pot congelar el que no existeix”. ERC també recorda que el procediment habitual és que el govern municipal presenti la seva proposta a la resta de grups i que en aquell moment “els grups valoren si entren o no a negociar el seu contingut”.

ERC ha volgut mostrar el seu malestar amb el govern, assegurant que estan sorpresos “perquè parli en nom del Grup Municipal d’ERC”, fet que troben “inacceptable”.

El PSC també diu la seva

Segons apunta Betevé, el PSC diu que l’ajornament arriba perquè no hi ha acord entre els dos socis de govern. En aquest cas, Barcelona en Comú no estaria d’acord en ampliar un any més la bonificació de la taxa de les terrasses. El grup liderat per Jaume Collboni també assegura que no s’ha tancat la llista d’inversions als barris ni el paquet de mesures anticrisis. Per la seva banda, segons aquest mitjà, els Comuns neguen les discrepàncies i conclouen que les converses amb el PSC són normals.

Una negociació en campanya

La negociació dels futurs pressupostes s’emmarca en un context preelectoral que pot ser decisiu en el resultat final de la negociació. Tot i això, en una entrevista a aquest diari, el líder d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, va aclarir que “hi ha una confusió entre lleialtat i responsabilitat”, deixant la porta oberta, un cop més, a negociar polítiques amb els Comuns. En la conversa, Maragall també recorda que, en anteriors mandats, van fer possible “que el pressupost de Barcelona sigui el màxim de la història i hagi tingut un creixement molt potent”. 

Les eleccions municipals seran al maig de 2023 i gran part dels candidats a la victòria són els gran interpel·lats per aprovar els futurs pressupostos. Comuns, PSC, ERC i Junts comencen la carrera electoral ocupant els primers llocs de les enquestes i les decisions que prenguin al final de la legislatura seran claus en el recompte final de les eleccions, fet que pot canviar el tauler de joc durant els propers mesos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa