Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
E.Maragall: “L’ANC ja va contribuir amb Primàries a deixar Barcelona sense alcaldia independentista”

Ens trobem amb Ernest Maragall (Barcelona, 1943) al mirador de l’Alcalde, a la muntanya de Montjuïc. Hi ha molts turistes, “massa”, diu el cap de files d’ERC a Barcelona. Des del mirador observa una ciutat castigada per “les incompetències i els desastres” de dos partits que van trobar en Manuel Valls l’aliat per formar un govern sense el guanyador de les eleccions. Ernest Maragall repetirà com a cap de llista dels republicans, a l’espera que Junts confirmi o no Xavier Trias, i que el PSC designi, o no, Jaume Collboni. Al davant tindrà també Ada Colau, i uns sondeigs que, de moment, auguren un frec a frec entre ERC, el PSC i els Comuns. Un “tripartit” que entusiasma mateixa alcaldessa. Maragall evita donar pistes sobre pactes post-electorals, però sí que deixa entreveure la falta de sintonia amb Junts per Barcelona i avisa l’ANC que una altra llista cívica, com la que va emparar el 2019 amb Primàries, novament trossejaria el vot independentista.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lloat la “lleiatat” d’ERC permetent “de facto” un tripartit amb e PSC. I de fet, els ha convidat a formar part d’un govern ampli d’esquerres en el proper mandat… ERC ha fet més de govern que d’oposició a Barcelona, o és un dard enverinat de Colau?

Aquest tripartit és una oferta de perdedors. La senyora Colau ha renunciat a liderar aquesta ciutat i ara pretén agafar-se a l’adversari. Nosaltres aspirem a guanyar, i ella només pensa en la suma que li permeti continuar com sigui.

ERC és l’adversari dels Comuns?

En termes electorals a partir d’ara sí. Hi ha una confusió entre lleialtat i responsabilitat, i ERC ha tingut lleialtat a la ciutat i ha tingut una actitud responsable, i en decisions importants per a la ciutat hi hem estat i fins i tot hem pres la iniciativa. Hem fet possible que el pressupost de Barcelona sigui el màxim de la història i hagi tingut un creixement molt potent. Però això no vol dir que haguem tingut l’oportunitat de participar, ni remotament, de la gestió, i encara menys que estiguem en condicions d’assumir cap responsabilitat per les incompetències i desastres d’aquest govern. ERC busca ara una majoria clara.

ERC ja va guanyar unes eleccions, però els Comuns, el PSC i Valls van pactar.

Per això aspirem a guanyar-les ara amb més claredat, i la ciutat s’ha adonat del cost de l’acord que va permetre a Colau fer-nos fora. I ara ens necessita… però ens va expulsar, diria que personal i directament. Aquest govern no només està obsolet sinó que està produint dany a la ciutadania.

Detalli aquests danys, si us plau.

La seguretat i la neteja són els pilars bàsics de funcionament d’una ciutat. I com que aquesta base ja falla, encara es posa de manifest que no es crea ciutat ni en el sentit físic, ni econòmic ni social. La ciutat és tant o més desigual que fa vuit anys, tant o més òrfena de polítiques d’habitatge i igual o més expectant davant d’absències de planificació urbanística, que ha estat substituïda per un tacticisme explícit i conscient. En aquest moment, el PSC i els Comuns no són govern, són dues agències de màrqueting electoral funcionant en paral·lel. Per exemple, toca una campanya de l’Ajuntament que digui El present ja és futur?

Ernest Maragall, eleccions municipals, candidat alcalde
Ernest Maragall troba urgent recosir la relació entre la institució i la societat civil barcelonina. foto: Jordi Play

De fet, tampoc no se sap quin és aquest futur. Barcelona està òrfena de model?

PSC i Comuns han tingut vuit anys per trobar una visió i una estratègia de ciutat, però no l’han trobada. La responsabilitat més explícita és de la senyora Colau, però en la mateixa mesura del PSC i els seus models de creixement econòmic.

Amb Xavier Trias la ciutat tenia un model?

M’agradaria que algú em digués de memòria què va fer el senyor Trias com a alcalde. Algú recorda alguna decisió? És molt típic de la dreta en el sentit sociològic i tradicional, no molestar, no fer res i minimitzar riscos, i ser simpàtic. Però això no és governar una ciutat. I justament, Collboni està fent de Trias, en absència del centre-dreta a la ciutat. La prova és que el primer que ha fet Trias és oferir-se com a crossa de Collboni. ERC està en condicions d’oferir una visió de ciutat i sobretot, de generar una complicitat amb la societat civil que en aquests anys s’ha perdut. Hi ha un distanciament incomprensible entre la ciutadania i la institució que cal recosir.

Tot just fa un any, vostè assegurava que els Comuns eren l’aliat natural d’ERC. Ho continuen sent?

ERC treballa per ser primers amb prou claredat i diferència com per tenir el lideratge explícit de la ciutat. A partir d’aquí, el mapa electoral ja dirà quines perspectives obre i quines tanca. La resta és fer especulacions.

Però ERC es pot entendre amb un Junts liderat per Xavier Trias?

ERC vol guanyar oferir un lideratge i una majoria clares. Però el que no farem és vendre conviccions i estratègies definides per fer content un o altre.

La pregunta no és aquesta, sinó si vostè replicaria un pacte com el de la Generalitat a l’Ajuntament.

Hi ha gent que només pensa en pactes, però ERC només pensa en guanyar i oferir a la ciutat una estratègia perfectament definida. Quan s’hagin produït les eleccions i coneguem les forces i febleses de les altres forces polítiques, ho veurem. Som un partit fresc, nou, carregat de passió i coneixement.

Quina relació té Ernest Maragall amb Xavier Trias?

Fa anys que no en tinc cap. Ell estava retirat de la política, i estem en terrenys ideològics perfectament diferenciats. Havíem tingut relació institucional, però fa molts anys. Ens hem anat trobant en actes públics i recepcions, però no es pot dir que sigui una relació.

Si l’ANC acabés presentant una llista cívica a Barcelona, com s’hi podria relacionar ERC?

L’ANC ja ho va fer amb Primàries. Aquesta llista emparada per l’ANC va ser un dels factors que va contribuir a deixar Barcelona sense una alcaldia independentista. Si ho volen tornar a repetir, és la seva decisió. En tot cas, és molt evident que tant des del punt de vista nacional com de ciutat, la concentració de vot per obtenir un lideratge fort i una majoria clara seran factors que la ciutadania tindrà presents el 28M, perquè ja té l’experiència que això de repartir vots i no saber qui fa què i qui lidera, no és desitjable. El conjunt de la ciutadania progressista i que se senti republicana ho ha de tenir clar.

Vostè serà el candidat d’ERC el 28M amb el 100% de probabilitats?

No veig cap altra xifra possible.

Maragall posa fi a especulacions sobre cap canvi al cadavant d'ERC a les eleccions del 2023 JORDI PLAY
Maragall posa fi a especulacions sobre cap canvi al cadavant d’ERC a les eleccions del 2023 JORDI PLAY

Alfred Bosch havia estat elegit candidat i finalment ho va ser vostè per decisió d’ERC. I si Trias es presenta, hi ha qui parla de moviments a ERC i el PSC per afrontar l’efecte que puguin tenir el candidat de Junts.

Tant Junts com el PSC certament especulen sobre els seus candidats perquè busquen solucionar un problema de representació, d’imatge pública i personal… ERC no té aquests problemes. Va prendre una decisió en termes democràtics interns com en termes polítics de la direcció del partit. Nosaltres ho tenim clar, no tenim dubtes i sabem per què hi sóc i quin és el meu compromís i el valor que puc representar.

Quina serà la primera gran dèria d’Ernest Maragall si és alcalde?

Canviar la relació entre la institució i la ciutat i enfortir el sector públic per treballar amb la complicitat de la societat civil, ara perduda. El govern actual ha deixat la ciutat en mans de totes les forces: en mans de l’Estat, del mercat, de la delinqüència.

I després?

Resoldre els forats negres que té la ciutat, començant per La Sagrera, la Zona Franca i altres punts de la ciutat deslligats, i altres temes com la mobilitat, que només es resoldran amb un lideratge metropolità fort que ara tampoc no hi és. No podem resoldre la mobilitat exclusivament des de l’Ajuntament. I en aquest sentit, l’Ajuntament està fent pagar a l’Eixample i a la ciutat els costos del que no s’ha sabut resoldre en termes d’estratègia metropolitana. La Superilla és una solució puntual però pot ser contraproduent si no mires la realitat de l’Eixample de forma global, perquè és un patrimoni universal. Ara l’estan utilitzant com a instrument d’una ideologia contra la contaminació, però no podem convertir l’Eixample en una víctima de la contaminació sinó afrontar-lo degudament.

ERC farà de Barcelona la capital efectiva del país?

És una de les renúncies d’aquest govern. El PSC i els Comuns han emmordassat nacionalment Barcelona. I ERC serà l’alliberament en aquest terreny, Barcelona tindrà veu i vot, exercint com a capital del país, no d’una determinada ideologia. Una de les urgències de Catalunya és l’establiment d’una aliança efectiva entre les ciutats i el conjunt dels territori, Barcelona i les altres ciutats del país. Hem de donar resposta a qüestions com la sobirania energètica i alimentària, el model productiu… cal un impuls de país que Barcelona ha de liderar, i és exactament el contrari de la Barcelona amagada, encallada i prohibida que tenim ara.

Ernest Maragall, eleccions municipals, candidat alcalde
Maragall denuncia “l’emmordassament nacional de Barcelona” a mans del PSC i els Comuns. JORDI PLAY

I pel que fa al conflicte polític amb Madrid, quin paper pot jugar la ciutat?

Barcelona ha d’exercir com a capital de Catalunya, i per tant, ha d’intervenir, estar present i acompanyar la solució que tots sabem que és la bona, el diàleg i la negociació. La solució del conflicte requereix un país fort, i Madrid només ens prendrà seriosament si oferim l’evidència d’un país cohesionat, de Catalunya sencera i ben travada. En l’acreditació de la nostra legitimitat, Barcelona ha de jugar un paper significatiu.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Angelblau a setembre 20, 2022 | 21:09
  Angelblau setembre 20, 2022 | 21:09
  Esquerra RENEGADA de Catalunya
  29
  Icona de dislike al comentari de: Angelblau a setembre 20, 2022 | 21:09 22
  Respon
  • Icona del comentari de: Resposta a setembre 20, 2022 | 22:38
   Resposta setembre 20, 2022 | 22:38
   Els fatxes haureu de trobar un altre Valls, o un ximple de Primàries.
  • Icona del comentari de: Anònim a setembre 21, 2022 | 14:09
   Anònim setembre 21, 2022 | 14:09
   Juntsxdividir i JudesxCatalunya
 2. Icona del comentari de: Gerard a setembre 20, 2022 | 21:47
  Gerard setembre 20, 2022 | 21:47
  És l'últim que em faltava per sentir. No té vergonya aquest senyor?
  19
  Icona de dislike al comentari de: Gerard a setembre 20, 2022 | 21:47 20
  Respon
  • Icona del comentari de: Anònim a setembre 21, 2022 | 12:20
   Anònim setembre 21, 2022 | 12:20
   Té la raó, perquè la vol la vergonya? 60.000 vots independentistes es van llençar a les escombreries a les últimes eleccions.
 3. Icona del comentari de: Raül a setembre 20, 2022 | 22:02
  Raül setembre 20, 2022 | 22:02
  A ERC ja només li falta criticar a la Moreneta (I tots els partits espanyolistes)
  16
  Icona de dislike al comentari de: Raül a setembre 20, 2022 | 22:02 19
  Respon
 4. Icona del comentari de: Jordi 35 a setembre 20, 2022 | 22:26
  Jordi 35 setembre 20, 2022 | 22:26
  Coi, diria que qui va deixar sense alcalde independentista BCN van ser les clavegueres de l'estat , no pas Primàries o l'ANC. Llegint l'entrevista noto un Maragall molt nerviós, amb atacs constants a en Trias. Les enquestes no deuen anar massa bé.
  20
  Icona de dislike al comentari de: Jordi 35 a setembre 20, 2022 | 22:26 20
  Respon
  • Icona del comentari de: Los niños no vienen de París. a setembre 21, 2022 | 13:32
   Los niños no vienen de París. setembre 21, 2022 | 13:32
   Cómo los corrupgentes no saqueis mayoría absoluta; ya podéis seguir soñando.
 5. Icona del comentari de: Manel a setembre 20, 2022 | 22:40
  Manel setembre 20, 2022 | 22:40
  I aquest home amb 88 anys que pinta en actitu a la política...plega tome que el teu temps ja ha passat
 6. Icona del comentari de: Trias almenys te ética a setembre 20, 2022 | 23:03
  Trias almenys te ética setembre 20, 2022 | 23:03
  A aquestes alçades ja ningú es pot creure res del que diguin aquests politics. Trias potser no es el millor candidat per Barcelona però està clar que en comparació amb Colau, Maragall o Collboni no hi ha color. Espero que guanyi les eleccions i posicioni la independència i la capital de catalunya per davant de tot. Ja veurem si ERC està a l'alçada o es comportaran de nou com els xaiets dels comuns donant suport a politiques nefastes que ens estan afectant a tots.
  18
  Icona de dislike al comentari de: Trias almenys te ética a setembre 20, 2022 | 23:03 19
  Respon
  • Icona del comentari de: Anònim a setembre 21, 2022 | 12:18
   Anònim setembre 21, 2022 | 12:18
   Esquerra ha investit sempre a tots els presidents i càrrecs postconvergents i juntaires, sense fer tanta comedia. Però junts ha trencat en més de 40 ajuntaments els pactes que tenia amb esquerra per pactar amb els socialistes i en menor mesura les comunes, en aquesta legislatura. No voler veure-ho es molt juntaire però poc real.
 7. Icona del comentari de: Una a setembre 20, 2022 | 23:46
  Una setembre 20, 2022 | 23:46
  Vós no heu estat ni en sou, de independentista
  19
  Icona de dislike al comentari de: Una a setembre 20, 2022 | 23:46 20
  Respon
  • Icona del comentari de: Anònim a setembre 21, 2022 | 16:55
   Anònim setembre 21, 2022 | 16:55
   18%
 8. Icona del comentari de: fideli a setembre 21, 2022 | 02:03
  fideli setembre 21, 2022 | 02:03
  esquerra, què té d'esquerra? i de república catalana?
  16
  Icona de dislike al comentari de: fideli a setembre 21, 2022 | 02:03 17
  Respon
 9. Icona del comentari de: Barceloní a setembre 21, 2022 | 04:43
  Barceloní setembre 21, 2022 | 04:43
  Sr. Maragall, acabeu de perdre un vot.
  18
  Icona de dislike al comentari de: Barceloní a setembre 21, 2022 | 04:43 15
  Respon
  • Icona del comentari de: De Barcelona a setembre 23, 2022 | 16:01
   De Barcelona setembre 23, 2022 | 16:01
   Doncs per part meva n’ha guanyat 1
 10. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a setembre 21, 2022 | 07:12
  Doctor Strangelove setembre 21, 2022 | 07:12
  Amb tots els respectes, a la seva edat aquest home hauria d'estar mirant una obra i donant instruccions als paletes, tal com fan els vells. També hauria d'anar al casal d'avis a jugar al domino i/o la botifarra! Doc.
  • Icona del comentari de: Anònim a setembre 21, 2022 | 16:57
   Anònim setembre 21, 2022 | 16:57
   Als països ignorants i joves, els vells estorben. A les cultures mil·lenàries són font de coneixement i saviesa. Es nota que tu véns dels primers, i el temps corre contra teu.
 11. Icona del comentari de: R2D2 a setembre 21, 2022 | 07:34
  R2D2 setembre 21, 2022 | 07:34
  Si voleu exercir de capital de l'estat català (que no de la república, que no se sap ben bé què és) feu una llista única; si no que us bombin.
 12. Icona del comentari de: Català a setembre 21, 2022 | 07:35
  Català setembre 21, 2022 | 07:35
  Doncs, si haguessiu esta vós l'alcalde, tampoc l'hagués tingut independentista. ERC no era ni ho és, d'independentista.
  19
  Icona de dislike al comentari de: Català a setembre 21, 2022 | 07:35 20
  Respon
  • Icona del comentari de: Anònim a setembre 21, 2022 | 12:06
   Anònim setembre 21, 2022 | 12:06
   Cert, d'independentistes només n'hi ha el 18%. Felicitats
 13. Icona del comentari de: Edgar a setembre 21, 2022 | 08:18
  Edgar setembre 21, 2022 | 08:18
  ERC partit independentista? ERC partit republicà? Bé, de paraula tot pot ser... però els fets indiquen exactament el contrari... ERC = PSC partits del status quo. I això no vol dir que Junts i CUP siguin partits vàlids per arribar a la independència. Llista cívica.
  14
  Icona de dislike al comentari de: Edgar a setembre 21, 2022 | 08:18 12
  Respon
 14. Icona del comentari de: Miren a setembre 21, 2022 | 08:41
  Miren setembre 21, 2022 | 08:41
  Ja ho sabem Sr. Maragall, vostès ho fan tot bé, sempre són els altres, no accepten crítiques ni dissidències. Són de pensament únic quasi religiós. Eixamplar la base (?) i foragitar independentistes.
  16
  Icona de dislike al comentari de: Miren a setembre 21, 2022 | 08:41 10
  Respon
  • Icona del comentari de: Anònim a setembre 21, 2022 | 12:09
   Anònim setembre 21, 2022 | 12:09
   Ho diu la que fa que treguin la veu i bloquegin en aquest diari als que a ella no li agraden. I diu que ni es sectària ni feixista, ni té com a unic deu al reietó de waterloo.... Fa riure i tot.
  • Icona del comentari de: Anònim a setembre 21, 2022 | 14:13
   Anònim setembre 21, 2022 | 14:13
   Així ho diu una que NO té cap vergonya en dir que en aquest diari bloquejen els comentaris que no li agraden. Es la segona vegada que ho dic, l'ha primera m'han censurat el comentari. Cosa que diu molt poc d'ella del diari i d'en cot
  • Icona del comentari de: Anònim a setembre 21, 2022 | 14:16
   Anònim setembre 21, 2022 | 14:16
   Ja sabem que la miren només té un déu, i es el reietó de waterloo. Segur que té el carnet del club privat amb carnet de pagament, i diu que ella no es sectària. Per cert. Em censuraras aquest comentari també?
   • Icona del comentari de: Anònim a setembre 21, 2022 | 16:02
    Anònim setembre 21, 2022 | 16:02
    UI mira, ara els han penjat tots de cop. Deu ser una casualitat.....
 15. Icona del comentari de: Gràcies ANC i Primàries a setembre 21, 2022 | 08:43
  Gràcies ANC i Primàries setembre 21, 2022 | 08:43
  Si Primàries i l'ANC et van deixar sense alcaldia, més que els hem d'agrair. Haver evitat que un mesquí espanyolista es continuï perpetuant en el poder metropolità que tants anys va potinejar des del PSC.
  • Icona del comentari de: Resposta a setembre 21, 2022 | 11:27
   Resposta setembre 21, 2022 | 11:27
   Els sonats de Primàries van fer el joc a C's i a determinats poders fàctics. El radicalisme de saló és un enganya burros, que porta conseqüències negatives per Barcelona.
 16. Icona del comentari de: Miquel a setembre 21, 2022 | 09:43
  Miquel setembre 21, 2022 | 09:43
  Amb la seva edat (88 anys) potser ja va sent hora de que plegueu ..
 17. Icona del comentari de: gatemprenyat a setembre 21, 2022 | 10:20
  gatemprenyat setembre 21, 2022 | 10:20
  No cal tirar cap pedra a l'ANC i a Primàries. És un gest miserable i manipulador: 1 Si Maragall no és actualment alcalde és pel pacte entre Ada Colau i Manuel Valls. 2 ERC no és un partit independentista, és un partit que defensa l'autonomia i la subordinació de Catalunya dins d'Espanya. Amb Maragall d'alcalde Barcelona tampoc tindria un alcalde independentista.
  • Icona del comentari de: Anònim a setembre 21, 2022 | 12:11
   Anònim setembre 21, 2022 | 12:11
   18%.....
 18. Icona del comentari de: 2022 a setembre 21, 2022 | 11:29
  2022 setembre 21, 2022 | 11:29
  Barcelona no té un alcalde independentista per les maniobres de l'estat espanyol i la complicitat de Colau, Valls i el partit al qual vostè pertany i que pacta gustosament amb els partits de Colau i el sottogovern. El que vostè acaba de dir és absolutament mesquí i espero que la gent obri els ulls.
 19. Icona del comentari de: rsalva a setembre 21, 2022 | 11:38
  rsalva setembre 21, 2022 | 11:38
  Alcaldia independentista ? Una cosa és dir-se independentista i una altra és actuar com a tal, seguint l'exemple del govern que blanqueja la repressió i col.labora en l'espoli que patim. Ja ho va dir un ex d'erc que va ser vicepresident : erc fa amb la independència el mateix que el partit socialista que de socialista no en té res. Pastanagues per engiponar al personal perquè els voti i després a viure de la pagueta mentre la ciutadania patim la degradació de les condicions de vida com a conseqüència de la renuncia a la plena sobirania.
 20. Icona del comentari de: Anònim a setembre 21, 2022 | 12:13
  Anònim setembre 21, 2022 | 12:13
  Veient els comentaris, que els juntaires es preparin per fer el salt a la suposada llista civica, l'ANC ja ha signat la seva defunció. Total només serà un canvi de nom més després d'un altre cas de corrupció , com sempre fan vaja.
  • Icona del comentari de: Publicareu això, gent de El Món? a setembre 21, 2022 | 14:02
   Publicareu això, gent de El Món? setembre 21, 2022 | 14:02
   Les crítiques són cap a tots els partits, però només ERC respòn sempre amb aquesta ràbia. Mai han estat capaços de fer la més petita autocrítica. De totes maneres, la llista cívica no diu que no puguin entrar aquests o aquells sinó gent decidida a complir el que ens van prometre. No, si al final, Junts tindrà la culpa de tot: dels seus errors (que n'ha comès, i grossos) i de la reculada d'ERC. Aquesta és l'especialitat d'ERC: ells mai l'han cagada, sempre són els altres. Són immaculats.
   • Icona del comentari de: Anònim a setembre 21, 2022 | 16:01
    Anònim setembre 21, 2022 | 16:01
    Per rabia i odi ens guanyen els juntaires, aquí si, i no veig que et queixis quant van a Fer boicots a les seus d'altres partits independentistes, quant surten diputades amb mocador d'un edifici, trencant minuts de silenci per atentats, o quant fan odio-manis excloent una part de la gent. I ja no parlem de les xarxes. Molts ja no ens reconeixem en aquest moviment ple d'odi i de rabia No has vist fer res d'això a la gent d'esquerra. I potser seria bo que nosaltres féssim autocrítica, però dubto que vosaltres la feu, es el que té la supèrbia de la dreta catalana.
   • Icona del comentari de: Cat a setembre 21, 2022 | 16:07
    Cat setembre 21, 2022 | 16:07
    Parles igual que tots els de junts, no es d'estranyar amb el mestre que teniu. En fa llibres i tot de com posar el ventilador i sortir més net que una patena sense fer res. Es nota que és periodista de professió. No fot res per Catalunya i tots l'adoreu, al millor estil sectari, i mira que en podria fer de coses voltant i veient-se amb caps d'estat d'arreu. Però no, ell cuida el seu cul i vosaltres ja us espavilareu.
   • Icona del comentari de: No cola a setembre 21, 2022 | 16:59
    No cola setembre 21, 2022 | 16:59
    A quin món vius, sense xarxes socials ni diaris, ni tv? Se't nota molt desconectat de la realitat
 21. Icona del comentari de: joandoménec a setembre 21, 2022 | 12:13
  joandoménec setembre 21, 2022 | 12:13
  I el vostre partit (ERC) impedeix cada dia que Catalunya siga independent.
  • Icona del comentari de: Anònim a setembre 21, 2022 | 14:19
   Anònim setembre 21, 2022 | 14:19
   No xato, això ho va impedir qui va desproclamar la independència en 8 segons, després de pactar-ho amb l'amo de madriz i de rebre 155 monedes per fer-ho. A cadascú lo seu.
 22. Icona del comentari de: marxem a setembre 21, 2022 | 12:32
  marxem setembre 21, 2022 | 12:32
  vosaltres heu deixat el pais sense president independentista.
  • Icona del comentari de: Anònim a setembre 21, 2022 | 14:20
   Anònim setembre 21, 2022 | 14:20
   Veig que lo de la democracia a tu no et va...
 23. Icona del comentari de: Independentista a setembre 21, 2022 | 13:40
  Independentista setembre 21, 2022 | 13:40
  Doncs no, Gerard. Cap polític no en té, de vergonya.
 24. Icona del comentari de: fat boy a setembre 21, 2022 | 15:19
  fat boy setembre 21, 2022 | 15:19
  L’ANC ja va contribuir amb Primàries a deixar Barcelona sense alcaldia independentista = Em van deixar sense la pagueta i els bisnis que ja tenia coll avall que faria.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa