Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Brega al partit de Macron pel possible fitxatge de Manuel Valls
  • CA

El possible retorn de Manuel Valls a la primera línia política francesa ja ha topat amb oposició dins de La república en marxa, el partit del president de la República francesa, Emmanuel Macron. Un dia després que mitjans francesos revelessin que l’exprimer ministre francès i exregidor de Barcelona sona com a candidat de la formació presidencial per obtenir un escó en les eleccions legislatives del 12 i el 19 de juny, un diputat de la formació presidencial ha evidenciat el seu rebuig a Valls. Es tracta d’Stéphane Vojetta, el diputat de la República en marxa per la cinquena circumscripció, que representa els electors francesos residents a l’Estat espanyol, Portugal, Andorra i Mònaco.

La plaça que Vojetta ostenta és just la que Valls aspira a passar a ocupar a partir dels comicis que es disputaran a França el mes que ve. De confirmar-se que la formació centrista de Macron repesca l’exprimer ministre francès per presentar-lo com a candidat, Valls desbancaria Vojetta. El parlamentari ha advertit el seu partit de la “forta impopularitat” que l’exprimer ministre francès va cultivar a Barcelona. En una entrevista al mitjà gal Equinox, el parlamentari declara que no renuncia a tornar a presentar-se a les legislatives per revalidar l’acta a l’Assemblea francesa.

Tot i que Macron va rebre un suport majoritari entre els francesos residents a l’Estat espanyol, Portugal, Mònaco i Andorra en el duel de les presidencials amb Marine Le Pen, Voietta creu que la formació del president no té garantida la victòria a la circumscripció que inclou Catalunya si aposta per Valls. “Vam guanyar per poc el 2017. Perdrem si tenim un candidat que pateix una forta impopularitat entre els francesos a Barcelona”, alerta el diputat, fent al·lusió a l’excap de govern francès i excandidat a l’Alcaldia de Barcelona.

Impopular a Barcelona

Voietta viu entre París i Madrid, on la comunitat francesa és menys nombrosa que a Barcelona, la ciutat natal de Valls i on va ser regidor durant més de dos anys. “És un avantatge ser a Barcelona. Però només quan ets una persona popular entre els francesos de Barcelona“, distingeix el diputat de La república en marxa, en una indissimulat dard llançat contra les aspiracions de Valls d’entrar de nou a l’Assemblea francesa. L’exprimer ministre va cedir l’escó on seia per aventurar-se en la política barcelonina.

Molest pel que qualifica com a “rebombori mediàtic” sobre un eventual retorn de Valls, Voietta no dona en cap cas per fet que l’excap de govern el rellevi en les pròximes eleccions legislatives. Recalca que les llistes electorals encara no s’han tancat i assegura que les “màximes autoritats” del partit de Macron li confirmen que no han pres cap decisió en ferm.

Voietta postula que les idees són més importants que els candidats que s’hi acabin presentant. Es resisteix, però, a brindar per ara el seu aval a qui li disputa el cap de cartell. “Donaria suport a Valls si es presenta coma a candidat?”, li pregunten a Voietta. “No penso en aquesta possibilitat”, respon el diputat.

Més notícies
Manuel Valls en una imatge d'arxiu / ACN
Manuel Valls, possible fitxatge de Macron en les legislatives franceses
Notícia: Manuel Valls, possible fitxatge de Macron en les legislatives franceses
Comparteix
El president francès pensa en l'exregidor de Barcelona per ser candidat a diputat
Marquesina a l'L3 del metro de Barcelona amb un cartell publicitari d''Spannabis', la major fira del cànnabis del món / Valents
Valents acusa Colau de “banalitzar les drogues” amb publicitat
Notícia: Valents acusa Colau de “banalitzar les drogues” amb publicitat
Comparteix
La presidenta del partit, Eva Parera, demana a l'Ajuntament que retiri anuncis al metro i bus de Barcelona sobre el cannabis
Una de les pintades a favor de l'avortament a l'església de Sant Vicenç de Sarrià / Twitter
Pintades a favor de l’avortament en una església de Barcelona
Notícia: Pintades a favor de l’avortament en una església de Barcelona
Comparteix
Valents condemna els grafits que han aparegut a la façana de la parròquia de Sant Vicenç, a Sarrià
Els líders de Valents a Barcelona / Valents
Valents constitueix la direcció del partit a Barcelona
Notícia: Valents constitueix la direcció del partit a Barcelona
Comparteix
La regidora de l'Ajuntament Marilén Barceló és la presidenta de la formació a la capital

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Santi a maig 05, 2022 | 00:14
    Santi maig 05, 2022 | 00:14
    L´UNICA EXPLICACIO POSSIBLE DE QUE QUE AQUEST PAIO ESTIGUI EN TOTES LES QUINIELES ES QUE DEU PRESTAR EL SEU DARRERA A TOTS ELS QUE PACTEN AMB ELL
  2. Icona del comentari de: Joan Gibert a maig 05, 2022 | 09:57
    Joan Gibert maig 05, 2022 | 09:57
    Valls no és res més que un oportunista i aprofitat, sense ideologia, a qui només li interessa la seva agenda personal. És sorprenent que des del partit de Macron es prestin a fer-li de salvavides després dels manifestos fracassos polítics i personals que ha tingut a França i a Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa