BComú suggereix a Ortega Smith (Vox) que faci de caganer del pessebre de Barcelona

"Què li sembla si vostè fa de caganer? Creu que milloraria? A nosaltres ens encantaria!", li han suggerit en una piulada

Els comuns han replicat amb ironia al portaveu de Vox a l’Ajuntament de Madrid, Javier Ortega Smith, per les seves dures crítiques al pessebre artístic de Barcelona. “Què li sembla si vostè fa de caganer? Creu que milloraria? A nosaltres ens encantaria!”, li han suggerit en una piulada. Smith ha carregat aquest divendres contra el muntatge nadalenc de la plaça Sant Jaume dient que és “com Ada Colau, una cosa desmanegada” sense bon gust ni sentit comú, tot i admetre simultàniament que ell encara no l’havia vist.

[r:1]

“M’han dit que són com unes caixes de cartró espantoses; que són com ella, una cosa desmanegada i sense el més mínim afecte per l’estètica”, ha dit el polític en la inauguració del pessebre madrileny. La composició barcelonina és una obra de l’escenògrafa Paula Bosch i evoca les caixes i mobles domèstics on les famílies solen guardar la decoració nadalenca –garlandes, llums, un arbre de Nadal…– i les figures del Naixement. Per a Ortega Smith, “un pessebre és una representació d’un moment religiós, però també un element artístic” i ha considerat l’alcaldessa “l’antítesi de l’art, el bon gust i el sentit comú”.

Ada Colau també ha sortit en defensa del pessebre barceloní i ha recordat, en castellà, que “hi ha qui critica sense haver vist”. També ha recordat que l’ajuntament complementa la composició artística amb una altra de més tradicional, que s’instal·la des de fa tres anys al pati del Museu Frederic Marès. En un altre tuit, directament adreçant-se a Ortega Smith, li ha etzibat que és “un machirulo maleducat”. “No hi ha estètica sense ètica: espantós és vostè i les seves idees”, ha reblat.

Més informació

Comentaris

    Serafí Bandarra i Grataconys 30/11/2019 12:52 pm
    Tinguem una mica mes de respecta a la figura del caganer

Nou comentari