Bou troba que el pessebre de Sant Jaume sembla “un traster” i ERC defensa que sigui “artístic”

El regidor del PP creu que Colau vol defugir "el sentit religiós" del Nadal i el republicà Jordi Coronas prefereix que l'art sigui "revolucionari"

Si hi ha alguna cosa tradicional per Nadal a Barcelona és la polèmica sobre el pessebre de la plaça Sant Jaume, impulsat per l’Ajuntament.

[r:1]

Aquest dijous, el president del grup municipal del PP, Josep Bou, ha posat el crit al cel perquè troba que la proposta d’aquest any sembla “un traster” i que la tria obeix a la voluntat de l’alcaldessa, Ada Colau, “per evitar el sentit religiós que té el pessebre i en general les festes de Nadal”. “En cinc Nadals com a alcaldessa, ha sigut incapaç de muntar un pessebre tradicional amb totes les figures que sigui reconeixible per a la gent i especialment per als nens que el visiten amb les seves famílies”, s’ha queixat.

Bou ha demanat a Colau que passegi per a la Fira de Santa Llúcia i que parli amb les Associacions de Pessebristes per comprovar que el pessebre és una tradició que s’ha de respectar i que “no té sentit amuntegar caixes i dir que és el pessebre de Barcelona”. El regidor ha presentat una iniciativa per saber quant ha costat el pessebre i quins criteris s’han seguit per triar la proposta de l’escenògrafa Paula Bosch.

En canvi, el portaveu del grup municipal d’ERC, Jordi Coronas, ha evitat pronunciar-se en una roda de premsa aquest matí perquè encara no l’havia vist, tot i que ja ha avançat que ell preferia les apostes artístiques. “Aquest pessebre sempre serà polèmic, com pot passar amb les propostes artístiques, i a Barcelona tenim molta creativitat. Sigui com sigui, entre fer un pessebre tradicional, que ja n’hi ha molts, i un de més artístic, nosaltres ens inclinarem sempre pel vessant més artístic“. 

Posteriorment, ha publicat al seu compte de Twitter una defensa de les propostes d’art “revolucionari” en relació a la polèmica.

 

Més informació

Comentaris

    Tristor 28/11/2019 7:25 pm
    Trobo deplorable el pessebre de la Colau, i mal que em pesi he de donar la raó en Bou.
    Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu UN CATALÀ EMPRENYAT .. PER FER AIXO MILLOR NO FESIN RES ¿ AIXO SEGUR QUE NO HU CREMERAN ? y si els contenidors que tenen mes utilitat 28/11/2019 8:49 pm
    Per què li diuen PESSEBRE a algu que no hu és ..Aixo DE PESSEBRE NO TE RES i de ARTÍSTIC Tampoc te res ES UNA FALTA DE RESPECTE A LA FE CRISTIANA a els Cristians .ÉS UNA PRESA DE PEL El Ajuntament de Barcelona SEN RIU E BURLA DELS C ATOLICS

Nou comentari