Pocs dies abans de les eleccions, la candidatura PSC encara el final de la campanya amb més optimisme que mai. Jaume Collboni es presenta per tercer cop consecutiu a l’alcaldia, alcaldia que té més a prop després d’aconseguir superar la polarització Colau – Trias i arribar als darreres dies de la cursa electoral liderant alguna de les enquestes.

Aquest cop, els socialistes han ampliat el seu discurs amb l’objectiu d’ocupar la centralitat. Sense mullar-se en possibles pactes i presentant-se com els amics de l’economia, l’equip del PSC ha aconseguit distingir-se tant de Colau com de Trias i aguantar al pic de les enquestes. Amb aquest nou plantejament, Jaume Collboni intentarà millorar els seus resultats en aquells barris que històricament li han donat l’esquena al PSC.

Gràcia i Sarrià – Sant Gervasi, punts negres del PSC

En les darreres eleccions, la Vila de Gràcia va ser el barri que més va castigar el PSC. Els socialistes només van obtenir el 7,9% dels vots, un resultat força dolent tenint en compte, a més, que és un dels barris amb millors dades de participació (+70%). Quatre anys abans, quan el PSC va obenir els pitjors resultats de la seva història a Barcelona, la Vila de Gràcia també va ser el barri amb menys intenció de vot favorable als socialistes. Només el 5% dels veïns de la zona es van decantar per Collboni el 2015.

No és l’única zona tràgica per als candidats del PSC. Els barris del districte de Sarrià – Sant Gervasi, feu convergent durant molts anys, també giren l’esquena als candidats del PSC. El 2019, la candidatura socialista només va aconseguir el 9,5% dels vots en aquest districte, un pèl millors que a Gràcia, el districte on pitjors resultats va obtenir Collboni. El 2015, la tendència va ser la mateixa, encara que aquests dos districtes van intercanviar-se la posició. El PSC va obtenir un 6,4% dels vots a Gràcia i un 4,4 a Sarrià – Sant Gervasi. En aquell moment, l’alcaldable guanyador en tots dos districtes va ser Xavier Trias. Queda per veure si el gir a la centralitat del PSC és suficient per superar en aquestes zones a Trias durant l’any del seu retorn.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa