Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni demana el vot dels “moderats” en el districte preferit de Trias

Sarrià – Sant Gervasi no és un districte gaire amic per al PSC. La zona alta de Barcelona va escollir Manuel Valls en les darreres eleccions i Xavier Trias ha aglutinat el 40% dels vots sempre que s’hi ha presentat. Feu convergent durant molts anys, el PSC ha instal·lat, al costat del rostre gegant de Jaume Collboni, un roll-up d’Units Per Avançar, partit hereu de l’antiga Unió que ara concorre dins les llistes socialistes. L’acte també ha lluït el representant dels democristians i actual número quatre de la candidatura, Albert Batlle. El fins ara regidor d’aquest districte, repeteix a la llista però es mudarà a Ciutat Vella si el PSC aconsegueix l’alcaldia. “Encarna el mètode PSC: gran mirada, màxim consens i molt diàleg”, ha dit Collboni per explicar el possible canvi de regidoria de Batlle.

Pel seu cantó, Batlle ha aprofitat el fet de jugar a casa per demanar als seus simpatitzants que facin pedagogia en els dies que queden fins al 28M per vèncer el “dogmatisme” dels Comuns i el “populisme” de Xavier Trias. També Collboni ha tornat a criticar l’exalcalde. Sense metàfores ni eufemismes, el candidat del PSC s’ha dirigit als votants moderats “que volen que la ciutat funcioni” per advertir-los que “qui estarà a primera fila aplaudint, si guanya Trias, serà la senyora Borràs”. A més, ha assegurat que Trias “no torna per Barcelona”, sinó per “fer un favor al seu partit”. Aquest matí, Collboni ja ha llençat dards semblants contra el candidat de Junts, de qui ha dit que “està perdut” i a qui ha acusat de “no tenir credibilitat” perquè tornin empreses a Barcelona.

Collboni durant la seva intervenció | PSC

Apel·lació al “vot intel·ligent”

A la festa socialista –es veuen guanyadors– s’han unit el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, i el secretari general del PSC, Salvador Illa. Iceta ha entrat a escena amb un to molt més tranquil que en la seva darrera intervenció, a Nou Barris. El ministre ha emfatitzat la col·laboració publicoprivada i ha recordat l’expresident espanyol Felipe González, pioner, segons el socialista, d’aquesta manera d’entendre la política. L’exparlamentari català també ha criticat el retorn de Trias. “No volem que tornin velles glòries que ja no estan cridats a fer massa cosa més”. I, com la resta de polítics, ha apel·lat al vot útil i “intel·ligent”. Malgrat el to baix, Iceta ha demanat a Barcelona que “es tregui la faixa” i abandoni “aquesta espècie de restrenyiment nacional” que assegura que hi ha al país.

Salvador Illa, ha comentat fort amb retrets a Laura Borràs. “M’explicaves, Albert [Batlle], que Narcís Serra us va dir, en el moment de prendre possessió, que éreu regidors i, per tant, respectéssiu la institució”. “Senyora Borràs, prengui nota”, li ha etzibat. A partir d’aquí, també ha lamentat haver vist durant la campanya “dues maneres de fer política”. “Alguns la veuen com una simple ocupació del poder; volen manar no governar. Altres l’entenem com a servei públic”, ha dit just abans de confrontar de nou amb la Generalitat de Catalunya.

Collboni, aclamat durant l’acte a Sarrià – Sant Gervasi | Mariona Puig – ACN

Propostes per Sarrià – Sant Gervasi

L’últim a tancar el dia, com sempre, ha estat el candidat. Collboni, que ha volgut deixar clar que el PSC és un partit transversal i que trepitja districtes tan diversos com Sarrià – Sant Gervasi i Ciutat Meridiana, ha anunciat la creació d’una nova Comissaria de la Guàrdia Urbana a l’Avinguda Foix. També s’ha compromès a millorar les instal·lacions del Mercat de Galvany i a crear una nova escola bressol.

Collboni ha tancat l’acte assegurat que tots els candidats van dirigir-se contra el PSC en el debat de TV3, fet que indica, segons el PSC, la bona direcció que ha agafat la campanya. “No només vull guanyar les eleccions, sinó que necessitem una àmplia majoria de suports per governar bé”, ha reiterat Collboni davant d’un Salvador Illa que minuts abans ha demanat “no confiar-se” amb les enquestes.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a maig 25, 2023 | 08:06
    Ricard maig 25, 2023 | 08:06
    Els "moderats" són els que t'espien pel que penses, et denuncien pel que et manifestes o t'agredeixen pel que votes. Jo dec ser un "radical".

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa