Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El barri més fidel a Colau de Barcelona

Ada Colau irrompia amb força l’any 2015 a les eleccions municipals de Barcelona. L’alcaldessa i candidata dels Comuns s’estrenava als comicis arrasant en 53 dels 73 barris de la ciutat i es convertia en la primera batllessa de la història de la capital catalana gràcies al suport de la CUP. Després de quatre anys de mandat, Colau tornava a concórrer a les urnes amb l’objectiu de revalidar la victòria i continuar un segon mandat al capdavant del consistori.

L’escenari l’any 2019, però, no va resultar tan favorable per als interessos de la líder de Barcelona En Comú, que va quedar en segona posició per darrere de la candidatura d’ERC capitanejada per Ernest Maragall. Colau només va aconseguir imposar-se en 14 dels 73 barris, però va acabar accedint a l’alcaldia gràcies als vots de la llista encapçalada per l’exprimer ministre francès Manuel Valls.

A les eleccions d’ara fa quatre anys, la batllessa va perdre pistonada en tots els barris de la ciutat, però n’hi va haver un on aquesta davallada va ser molt menys pronunciada. Parlem de la Clota. Aquest indret d’origen rural ubicat al districte d’Horta-Guinardó té l’honor de ser el barri més petit de tota Barcelona, amb només 18 hectàrees de superfície i menys de mil habitants.

Els veïns d’aquest reducte encaixat entre el Carmel i Vall d’Hebron, però, també s’han convertit en el barri més fidel a Colau de la capital catalana. Els Comuns van obtenir en aquest indret un 36,8% del total de vots a les eleccions del 2015 i van repetir les bones xifres l’any 2019, quan també es van imposar amb el 32,1% de les paperetes, convertint-se en la zona on l’actual batllessa va obtenir millors resultats de tota la ciutat.

El barri on Colau treu pitjors resultats

Per trobar l’altra cara de la moneda hem de canviar de districte i posar la mirada pràcticament a l’altra punta de la ciutat. La zona de la capital catalana més hostil per a l’actual alcaldessa i on té molt complicat imposar-se forma part del districte de les Corts. Parlem de Pedralbes.

Aquest barri ha estat territori comanxe per als Comuns des de la seva irrupció a l’Ajuntament de Barcelona l’any 2015. A les eleccions de fa vuit anys, aquest indret va ser juntament amb Tres Torres la zona de la ciutat on Colau va treure pitjors resultats, concentrant només un 5,4% dels vots. Aquesta tendència es va agreujar encara més l’any 2019, quan BComú es va quedar amb només el 4,8% dels vots en aquest barri, convertint-lo en l’indret on percentualment menys persones van votar a l’actual batllessa.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Q. Lorca. a maig 21, 2023 | 17:01
    Q. Lorca. maig 21, 2023 | 17:01
    Al barri de la Barceloneta, patim una deixadesa total per part del govern municipal de la Sra. Colau-Valls-Collboni dels anteriors governs del Sr. Trias i del PSC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa