El ple barceloní ha aprovat aquest divendres que l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) pugui cobrar les multes per incomplir l’estat d’alarma que restringia la mobilitat per frenar el coronavirus. L’agència està formada per Ajuntament i Generalitat però depèn orgànicament del consistori de la capital catalana, que podrà tramitar així les sancions imposades per la Guàrdia Urbana.

El tinent d’alcaldia de seguretat, Albert Batlle, ha defensat que la ciutat té ara més “eines” per “fer complir les mesures de seguretat” i que “no quedin impunes les infraccions”. L’autorització a l’ASPB té una durada de 5 anys, transcorreguts els quals es cobrarà l’import de totes les multes acumulades per aquest concepte. Es tracta d’una competència que no tenen altres ajuntaments però que Barcelona té reconeguda a la Carta Municipal com a capital de Catalunya.

La conselleria d’Interior centralitza la tramitació de les sancions per vulnerar de la llei de seguretat ciutadana –la 4/2015, coneguda com a llei mordassa– i les que són per infracció de la llei de salut pública. És a dir, que el departament de Miquel Buch tramitarà les que li correspondrien de manera natural i les que correspondrien a Salut. Tramitarà les denúncies que hagin fet la resta de policies locals de Catalunya, però no les de la Guàrdia Urbana.

L’oposició li ha recordat a Batlle aquest divendres que per exercir bé el control de les restriccions cal ampliar la plantilla de la Guàrdia Urbana. El tinent d’alcaldia ha esquivat el cop, recordant que aquest agost s’incorporen els primers 200 agents de la nova promoció del cos, tot i que la majoria de places cobriran jubilacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa