La Guàrdia Urbana renovarà el 40% de la plantilla en la pròxima dècada

Colau ha donat la benvinguda a 139 agents al cos: “La ciutat us espera”, ha dit

La Guàrdia Urbana renovarà el 40% de la seva plantilla en els pròxims 10 anys. Així ho han assegurat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, durant l’acte de benvinguda de la nova promoció de la policia local, que ha incorporat 139 agents al cos. “La ciutat us espera i estic segura que donareu el millor de vosaltres. Ens veiem als carrers”, ha dit Colau.

L’alcaldessa ha assegurat que la Guàrdia Urbana té tot el suport del govern municipal i ha anunciat que invertiran més recursos per ampliar la plantilla i implantar noves tecnologies. En aquest sentit, Colau ha informat que es canviaran les PDA per smartphones. Per la seva banda, Recasens ha fixat com a reptes immediats del cos la millora de la gestió de la informació, l’ús de noves tecnologies en la resolució de casos i la potenciació de la prevenció.

A la nova promoció hi ha 30 dones i 109 homes, una xifra que Colau ha celebrat però ha advertit que estan molt lluny de la paritat que vol l’Ajuntament. L’alcaldessa també ha demanat “rigor professional, humanitat i empatia” als nous agents. En l’anterior mandat, la Guàrdia Urbana ha convocat 600 noves places per les limitacions pressupostàries, segons han dit.

Més informació

Nou comentari