Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Bombers i Guàrdia Urbana intensifiquen la presència a Collserola a l’estiu
  • CA

Bombers de Barcelona iniciarà el pròxim dimarts la campanya forestal d’estiu, que estarà activa fins a mitjans de setembre, i que assegurarà que hi hagi més rutes de prevenció i més presència del cos contra els incendis, així com de la Guàrdia Urbana, al voltant del Parc Natural de la Serra de Collserola. Així, la campanya se centrarà en els districte de Sarrià-Sant Gervasi, Les Corts, Horta-Guinardó i Nou Barris. Davant l’increment de visitants a l’estiu i el nivell de risc de propagació del foc, la vigilància forestal jugarà un paper clau. A més, de manera preventiva, el dispositiu vol “millorar les condicions i vetllar perquè la muntanya arribi als mesos de més calor amb les condicions més òptimes”, expliquen des de l’Ajuntament.

De fet, els Cos de Bombers ha establert tres zones de cobertura a la zona muntanyosa: el Parc de Vallvidrera, el Parc de Sant Andreu –carretera de Roquetes i entorn–i els parcs de Vall d’Hebron i l’Eixample –carretera de les Aigües i de Vallvidrera–. En aquests espais es volen potenciar, d’una banda, els recorreguts diaris per comprovar l’estat del terreny i fer revisions periòdiques que tot estigui en ordre i, d’altra banda, reguardes preventives en cas que la velocitat del vent, la humitat relativa i la temperatura mitjana ho demanin. En aquell cas, es mobilitzaran les dotacions i els recursos necessaris.

La Guàrdia Urbana, a més, farà patrullatge forestal de reforç amb les unitats de Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris. La seva funció, que inclou agents en cotxes tot terreny, motos de muntanya i la Unitat Muntada a cavall, barrejarà des de la visita a zones poc poblades per conèixer “les necessitats concretes del veïnatge” fins al control dels abocaments il·legals o els accessos al parc d’Atraccions del Tibidabo. 

L’any passat es van fer 20.053 intervencions en salvaments, incendis o explosions, assistències tècniques, i tasques de prevenció operativa. Aquesta xifra representa un increment del 8,55% respecte l’any 2017.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa