Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona sí que podrà cobrar les multes del confinament
  • CA

El departament d’Interior no té cap intenció d’impedir que l’Ajuntament de Barcelona tramiti les denúncies de la Guàrdia Urbana pels incompliments del confinament per la pandèmia. De fet, la conselleria de Miquel Buch considera que si els serveis municipals instrueixen els seus propis expedients –desenes de milers– el procediment serà molt més àgil i els infractors rebran abans les notificacions, un pas que es considera important com a missatge després de la primera onada de Covid-19. Sobretot, per si hi ha un altre brot més endavant i cal tornar a demanar a la població que es quedi a casa.

Segons han indicat al TOT Barcelona fonts del departament d’Interior, la notícia que s’ha difós aquesta setmana sobre la intenció de la Generalitat de tramitar i cobrar les multes del confinament de la Guàrdia Urbana només pot ser un malentès. El decret que s’ha preparat, i que s’ha de convalidar al Parlament, el que preveu és que Interior centralitzi la tramitació de les sancions per infracció de la llei de seguretat ciutadana –la 4/2015, coneguda com a llei mordassa– i les que són per infracció de la llei de salut pública. És a dir, que la conselleria de Miquel Buch tramitarà les que li correspondrien de manera natural i les que correspondrien a la conselleria de Salut. Però això no implica envair les competències que la llei de la Carta Municipal atorga a l’Ajuntament de Barcelona.

Les mateixes fonts concreten que Interior tramitarà les denúncies provinents de la resta de policies locals de Catalunya com fa sempre, però no les de la Guàrdia Urbana de Barcelona, perquè la ciutat té un estatus especial, amb competències que li atorga la Carta Municipal.

Més notícies
Dos agents de la Guàrdia Urbana obliguen un home a sortir de l'aigua / Europa Press
Barcelona no podrà cobrar les multes imposades durant el confinament
Notícia: Barcelona no podrà cobrar les multes imposades durant el confinament
Comparteix
Interior centralitza el cobrament de totes les sancions, que a la ciutat arriben a les 50.000
La policia posa 871 multes a Barcelona el primer cap de setmana autoritzat per fer esport
Notícia: La policia posa 871 multes a Barcelona el primer cap de setmana autoritzat per fer esport
Comparteix
La tinent d'alcaldia Janet Sanz demana "corresponsabilitat" a la ciutadania per utilitzar bé els espais que s'obren

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa