La policia posa 871 multes a Barcelona el primer cap de setmana autoritzat per fer esport

La tinent d'alcaldia Janet Sanz demana "corresponsabilitat" a la ciutadania per utilitzar bé els espais que s'obren

Els Mossos i la Guàrdia Urbana han fet 871 denúncies i 6.122 avisos a Barcelona entre dissabte i diumenge, el primer cap de setmana en què es permetia sortir al carrer per fer esport o passejar. “La Guàrdia Urbana ha fet molts avisos”, ha destacat la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz. Segons ha dit, el missatge de l’ajuntament -que va reobrir 70 parcs i va tancar al trànsit 44 carrers- ha estat “molt clar”: “L’objectiu no és l’estada als parcs”. Per això, ha demanat “corresponsabilitat” a la ciutadania.
En aquest sentit, ha recordat que la proposta del consistori és habilitar espais per “facilitar” el passeig i poder fer esport però no perquè la gent es quedi als parcs sinó perquè siguin un espai on “caminar i transitar”.

Així, Sanz ha demanat a la gent que no es desplaci més enllà dels seus barris perquè “s’acaben generant aglomeracions” en espais com ara el front litoral. L’ajuntament, ha explicat, està treballant en paral·lel en l’habilitació de més espais a la via pública per caminar-hi o desplaçar-se en bicicleta, alhora que treballa per l’obertura de les platges.

Entre el 30 d’abril i el 3 de maig, les denúncies de Mossos i Guàrdia Urbana a Barcelona sumen 2.021 i els avisos 8.500. L’acumulat des de l’inici de l’estat d’alarma és de 35.000 denúncies i 65.000 avisos, segons ha indicat.

Més informació

Nou comentari