Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Esclat ‘runner’ i parcs plens en el primer matí de sortida lliure al carrer a Barcelona

Barcelona s’ha fet ‘runner’ de cop. Milers de veïns han sortit a fer esport a l’aire lliure en el primer matí de sortida autoritzada des de l’estat d’alarma decretat fa sis setmanes. Bambes i malles, tot i que no sempre prou bona forma física, s’han deixat veure a tots els barris de la ciutat.

Els parcs s’han omplert de passejants i també s’han pogut veure força persones assegudes als bancs, tot i que teòricament no estava permès fer estada a les zones verdes. Alguns fins i tot s’han endut la càmera o feien fotografies amb el mòbil, per retratar uns carrers que feia molts dies que no eren tan plens.

'Runners' al parc de les Glòries abans de les vuit del matí del primer dia d'esport autoritzat / MMP

‘Runners’ al parc de les Glòries abans de les vuit del matí del primer dia d’esport autoritzat / MMP

La major part no duia mascareta, com s’havia recomanat, tot i que al voltant d’un terç de passejants sí que en portava. La tònica general ha estat el civisme i el bon humor, sense incidents destacats. Si bé no arribava a produir-se contacte físic, la distància interpersonal d’entre 1 i 2 metres era molt difícil de mantenir

Gentada de passeig i fent esport al litoral de Barcelona, en el primer matí de sortida lliure / Nerea Rodríguez

Gentada de passeig i fent esport al litoral de Barcelona, en el primer matí de sortida lliure / Nerea Rodríguez

La línia de costa han congregat gentades i la Sagrada Família tornava a tenir admiradors fent-hi fotografies. Montjuïc i sobretot Collserola s’han omplert de ciclistes des de primera hora per captar la sortida del sol i evitar les altes temperatures d’aquest dissabte gairebé estival. Al parc de les Glòries abans de les vuit del matí ja hi havia una vintena de corredors fent voltes a la gran clariana i esquivant altres veïns que simplement caminaven amb la parella o treien la mascota a passejar, una activitat que sí que ha estat permesa durant el confinament. 

Ciclistes al Tibidabo en el primer dia d'esport a l'aire lliure / Cedida - Marc Maduell

Ciclistes al Tibidabo en el primer dia d’esport a l’aire lliure / Cedida – Marc Maduell

De fet, l’afluència ha anat en augment en les quatre hores de sortida permesa. Els esportistes han estat els més matiners: fins les vuit gairebé només es podien veure ciclistes i corredors en parcs i grans avingudes. De vuit a quarts de deu han sortit la major part dels passejadors de mitjana edat, sobretot a caminar pel propi barri. A partir de quarts de deu, amb els comerços d’alimentació ja oberts, han tornat les cues a les voreres i l’anar i venir de carretons de la compra.

La Sagrada Família torna a protagonitzar retrats, el primer matí de passeig lliure autoritzat / MMP

La Sagrada Família torna a protagonitzar retrats, el primer matí de passeig lliure autoritzat / MMP

La primera jornada de relaxament del confinament permet als adults sortir a passejar o fer esport de 6h a 10h del matí i de 20h a 23h del vespre, mentre que els majors de 70 anys i dependents poden sortir de 10h a 12h i de 19h a 20h i la canalla té reservada la franja central de 12h a 19h. Tot i així, en ser 

Ciclistes a la Meridiana el primer dia d'esport autoritzat / MMP

Ciclistes a la Meridiana el primer dia d’esport autoritzat / MMP

La volta llarga al barri ha permès a molts barcelonins retrobar-se amb veïns i fer petar la xerrada al carrer, això sí, a dos metres de distància. No calia parar gaire l’orella per assabentar-se que el tema estrella de conversa era la salut dels familiars i amics. Tornar a caminar per l’entorn ha portat també algunes sorpreses, per exemple al carrer Rogent –artèria sense trànsit molt apreciada pels barris de l’entorn–, on veïns que no tenen el domicili a les immediacions han descobert aquest matí que ja s’ha enderrocat l’antic edifici del Foment Martinenc i observaven la runa des de la vorera.

L'antic edifici del Foment Martinenc, enderrocat, al carrer Rogent / MMP

L’antic edifici del Foment Martinenc, enderrocat, al carrer Rogent / MMP

La indumentària esportista, però, no podia amagar que no tots els corredors i ciclistes eren practicants habituals d’aquestes disciplines. Bambes novíssimes, descansos freqüents, alguna samarreta que s’havia quedat estreta –el confinament no passa en va– i recorreguts que acabaven a la fleca amb un croissant delataven força esport de conveniència. I és que, a més de compensar els dies tancats a casa, fer esport aquest dissabte al matí tenia un alicient de distància: l’Estat ha limitat el passeig a un radi màxim d’un kilòmetre, mentre que els esportistes poden moure’s per tot el terme municipal. Voltar amb malles i bambes a velocitat tortuga, doncs, permetia avui arribar molt més lluny que caminar ràpid amb sabata de carrer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa