Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona no podrà cobrar les multes imposades durant el confinament
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona no podrà cobrar cap de les multes que la Guàrdia Urbana ha interposat a la ciutat durant el confinament perquè el departament d’Interior ha decidit centralitzar-ne el cobrament. Segons ha avançat Betevé, durant la pandèmia s’han interposat gairebé 50.000 denúncies a la capital catalana, de les quals al voltant del 60% corresponen a la policial local barcelonina, mentre que la resta són dels Mossos d’Esquadra.

El departament d’Interior va aprovar un decret llei el passat 2 de juny en el qual s’atribuïa la capacitat recaptadora de les denúncies interposades per qualsevol cos policial a tot Catalunya. Interior ho justifica per “la necessitat extraordinària i urgent d’atribuir a un únic òrgan les competències sancionadores derivades d’infraccions” i així tramitar els procediments sancionadors amb la màxima dilació possible.

Fonts municipals han dit al TOT Barcelona que el consistori no farà valoracions respecte d’aquesta mesura malgrat l’impacte que pot tenir en les arques municipals, ja que les sancions que es van imposar durant el confinament –sobretot per incomplir les restriccions de mobilitat de les primeres setmanes– oscil·len entre els 100 i els 600 euros. Si totes les denúncies de Barcelona acabessin en sanció, l’import total seria d’entre 5 i 30 milions d’euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa