Artadi celebra que la relació amb el govern Colau-Collboni s’hagi “descongelat”

La presidenta de JxCat a l'Ajuntament defensa el seu suport als pressupostos

La presidenta de JxCat a l’Ajuntament de Barcelona, ​​Elsa Artadi, ha assegurat que s’ha “descongelat” la relació amb el Govern d’Ada Colau i Jaume Collboni després que hagin arribat a un acord per aprovar els pressupostos de la ciutat, en què també ha participat ERC. En una entrevista aquest dimecres a Betevé, ha afirmat que les negociacions continuaran “sent difícils” perquè hi ha una distància ideològica –ha dit– amb els comuns i el PSC, i ha destacat la voluntat de JxCat de treballar amb els altres partits per arribar a acords.

[r:2]

Artadi ha defensat l’“actitud d’oposició constructiva” després d’acordar els Pressupostos de 2020, i ha detallat que les converses amb el govern municipal van ser intenses però discretes. Per a la regidora de JxCat, l’acord els reforça com a partit a l’hora de criticar i exigir una avaluació dels comptes, i ha advertit: “Si JxCat estigués al govern no seria aquest pressupost”.

Ha insistit que, encara que els pressupostos de l’Ajuntament i els de la Generalitat han anat en paral·lel sota una coordinació de calendaris, no han estat supeditats l’un a l’altre, i ha celebrat que s’hagin generat espais de treball que han fet “més fàcil” entendre.

Pont aeri

Artadi ha assegurat que la proposta de el govern municipal d’eliminar el pont aeri Barcelona-Madrid va ser creada de manera interessada per “tapar” el document de mesures contra l’emergència climàtica que, segons ella, conté propostes continuistes i està incomplet.

[r:1]

“Es va voler generar un debat amb allò que no depèn de l’Ajuntament”, ha sostingut la regidora de JxCat, que ha explicat que presentarà una bateria de preguntes a Govern local per precisar les mesures previstes.

Més informació

Nou comentari