Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Artadi acusa Colau de pensar només a “mantenir la cadira”
  • CA

La presidenta del grup municipal de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha acusat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, de no tenir “ni projecte ni model ni resultats real per a Barcelona” i de pensar només “a repetir i mantenir la cadira”. La regidora ha criticat els plans de Colau, que ha obert la porta a tornar-se a presentar com a cap de llista de BComú a les pròximes eleccions municipals, que seran el 2023.

En una entrevista a El País, Colau ha assegurat que no descarta un tercer mandat perquè considera que el Procés, l’atemptat a la Rambla i la pandèmia han impedit als comuns culminar el seu programa electoral. “Teníem una sèrie de projectes que ha costat arrencar”, s’ha justificat l’alcaldessa. “És veritat que em vaig plantejar una temporalitat, però ens ha tocat un temps excepcional”.

Neguit per la reelecció

Just després de ser investida per segona vegada –en aquell polèmic ple en el qual Manuel Valls li va donar els vots que li faltaven per ser alcaldessa–, Colau va assegurar entre llàgrimes a RAC1 que “segurament” seria el seu últim mandat: “No vinc a allargar-me a la política”, va dir llavors. Els comuns tenen un codi intern que no permet estar en un càrrec més de dos mandats, però hi ha una clàusula especial que permet el tercer “per motius extraordinaris”.

I Colau s’agafa a aquest punt per intentar ser alcaldessa més enllà del 2023, sempre i quan pugui obtenir els vots necessaris per tornar a ser investida. Els comuns sempre ha defensat que necessitaven un segon mandat per recollir els fruits del primer, que van governar en solitari la major part del temps i amb força dificultats per arribar a consensos amb l’oposició. Sense un relleu clar per Colau, els comuns ja tenen un nou horitzó per les pròximes eleccions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa