Aragonès aprova que Maragall competeixi per l’alcaldia de Barcelona

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que donarà via lliure a Ernest Maragall, actual cap de l’oposició i president d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, perquè torni a competir per l’alcaldia de la ciutat durant les pròximes eleccions municipals, que tindran lloc l’any 2023. Ho ha dit en una entrevista publicada aquest diumenge al diari La Vanguardia.

“Si ell vol tornarà a encapçalar la candidatura i guanyarà les eleccions”, ha afirmat Aragonès. Ho ha dit en relació amb la contradicció -a contracor- que va haver d’assumir Maragall, després de votar ‘no’ a la tramitació inicial dels pressupostos municipals de l’alcaldessa, Ada Colau, i el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, però permetre la seva aprovació final amb una abstenció al plenari municipal del mes de desembre, que donarà per aprovats definitivament els comptes de l’Ajuntament. Qui va salvar aquest escull inicial de Comuns i socialistes va ser el grup municipal de Barcelona pel Canvi, que encapçala la també diputada pel PP Eva Parera. Aquest gest, de “responsabilitat”, segons la mateixa Parera, va causar un autèntic terrabastall dins del grup municipal del PP, que va votar ‘no’ a la tramitació inicial dels pressupostos.

El contrast entre la negativa inicial i l’abstenció final es deu al pacte a la Generalitat entre ERC i Comuns on, a canvi d’aprovar els comptes al Parlament, obliga Maragall a facilitar el pressupost de Colau. Per aquest gest la presidenta del grup municipal de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, va atacar el líder d’ERC al consistori. “No pot ser un candidat creïble per al 2023”, va assegurar.

Aragonès no pensa el mateix. “Ernest Maragall va triar l’opció més responsable i va posar al davant els interessos dels ciutadans de Barcelona perquè Catalunya pogués tenir uns bons comptes”, ha considerat el president de la Generalitat. “El que espero d’un alcalde és que prioritzi la seva ciutat als interessos electorals de partit. El gest denota que està preparat per a l’alcaldia”, ha afegit.

Comentaris

    Espectador Novembre 28, 2021 | 19:33
    No hi ha dubte, si ho diu l'Aragonès! Com la immersió lingüística. Xerrar és gratis. En molts pocs dies, després d'anunciar que no aprovarà els pressupostos de la Colau, el Maragall es veu obligat a empassar-se un gripau descomunal, i aprovar-los, per ordre de la superioritat competent. Ben a contracor, com és evident. Si es pensen que una desautorització tan flagrant no tindrà repercussions pels electors ja s'ho trobaran. A part que no han estat capaços d'organitzar en tots aquests anys una alternativa al mateix Maragall, un senyor que en la meva opinió hauria d'estar jubilat i deixar pas a sàbia nova; però això ja és una altra història. I que no sé si suportarà tanta humiliació, i no es retirarà, i més si els sondejos li són desfavorables com passarà. Els dirigents d'ERC un cop més demostren una habilitat i intel·ligència política descomunal, crec que ja han tornat a perdre Barcelona. S'han lliurat al PSOE i el Comuns i els hi estant cobrant la lliura de carn. I just per trobar-se al dia següent amb el tema de la immersió (gràcies a l'amic Sanchez, no passa res, ell no té cap escrúpol, fa el recurs contra la immersió mentre dialoga al mateix temps, i sense despentinar-se). El resultat de tot plegat com a partit ja us el trobareu a les urnes. No ens ajudarà gens i ens deixarà ben fotuts, però tindrà un punt de justícia poètica per tanta incompetència. Si fos d'ERC m'estaria estirant dels cabells, vaja panorama se'ls hi presenta. Van fent la ruta de Podemos, volien l'hegemonia però segueixen el seu mateix camí cap als llimbs

Nou comentari