Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El PP de Barcelona esclata contra el ‘sí’ de Parera a la tramitació dels pressupostos de Colau i Collboni
  • CA

“És una gran pregunta”. Aquesta és la resposta del PP a l’Ajuntament de Barcelona a la decisió d’Eva Parera de votar a favor de la tramitació inicial dels pressupostos de Colau i Collboni de l’any 2022. Des del grup municipal no s’entén la posició de la líder de Barcelona pel Canvi (BpC) al consistori, però diputada pels populars al Parlament. “Hi ha molta militància que no entén aquesta posició d’Eva Parera”, diuen les mateixes fonts al TOT Barcelona.

La decisió de la regidora es basa en un criteri de “responsabilitat”, ha assegurat la mateixa Parera, a la Comissió d’Economia de l’Ajuntament, que ha debatut aquest dimecres sobre la proposta de pressupostos que han presentat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni.

“BpC es converteix en el millor aliat de Colau amb el seu vot a favor al tràmit inicial dels pressupostos de Colau”, ha assegurat a través de Twitter, Irene Pardo, consellera del PP del districte de les Corts. El missatge ha rebut un el suport del grup municipal dels populars a l’Ajuntament, que ha clicat al botó de “m’agrada” d’aquesta xarxa social. L’exregidora i exdiputada de Ciutadans Carina Mejías ha respost amb un irònic “però si és el vostre fitxatge estrella al Parlament!”.

“Als grups de whatsapp interns d’afiliats sorprèn” la situació, diuen fonts dels populars a la capital catalana consultades per aquest diari. Parlen de sorpresa, per no fer servir paraules més gruixudes. Acusen Parera de jugar a dues bandes, per un costat donant suport als comuns i al PSC a l’Ajuntament i per l’altre fent costat al PP al Parlament.

“És al Parlament on ha de seguir la disciplina de vot”, diu el PP català

Des del PP català són més tebis amb Parera que no pas des del grup municipal. “És al Parlament on ha de seguir la disciplina de vot del PP”, diuen. “De la resta no farem cap més comentari, perquè el nostre vot ha estat en contra dels pressupostos”, afegeixen. El vot de Josep Bou “és el correcte”. Dit d’una altra forma, el de Parera no ho és. De totes maneres, consideren que la regidora de Barcelona pel Canvi té “autonomia”.

En cap cas s’ha posat sobre la taula l’expulsió de la diputada del PP al Parlament, asseguren fonts de la formació conservadora. Malgrat tot, des del grup municipal l’enuig és important. “No s’entén com se li està donant tant bombo des del PP català al Parlament”, critiquen.

Collboni, agraït pel suport

A través de Twitter, Collboni ha mostrat el seu agraïment al grup municipal de Barcelona pel Canvi pel seu suport a la tramitació inicial dels pressupostos. “Ara, iniciem una etapa de negociació amb tothom per millorar-los i fer possible la seva aprovació definitiva”, ha afirmat.

Des de Ciutadans han volgut aprofitar la situació per atacar al partit conservador que lidera Alejandro Fernández. “Sabem que el PP ni està ni se l’espera per parar-li els peus al nacionalisme, però és lamentable que la seva diputada aprovi els comptes al populisme que s’està carregant la ciutat de Barcelona“, ha dit el president del grup parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa.

El fet, però, és que el grup que encapçala Parera ha permès que els comptes de Colau i Collboni es puguin debatre, però això no és un ‘sí’ automàtic a l’aprovació dels pressupostos de l’Ajuntament. Aquí es torna a obrir el ventall de possibilitat i serà, de nou, quan comuns i PSC buscaran el vot favorable d’ERC, el soci prioritari al llarg del mandat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa