Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Llum verda al nou ‘fons Covid’ de 90 milions sense esperar l’aval de l’Estat
  • CA

El ple de Barcelona ha aprovat aquest divendres reordenar partides pressupostàries del 2020 per crear un ‘fons Covid’ de 90 milions d’euros, destinat a pal·liar les conseqüències de la pandèmia de coronavirus a la ciutat. La reserva es dividirà en 4 lots: 35 milions seran per sufragar ajudes socials, 30 més s’invertiran en reactivació econòmica, 15 milions d’euros finançaran actuacions a l’espai públic i de mobilitat i els últims 10 aniran a programes de suport a la cultura.

El fons especial s’ha aprovat amb el vot a favor del govern (BComú i PSC) i del PP i Manuel Valls. ERC, JxCat i Cs s’han abstingut, perquè aquesta reorganització pressupostària preveu usar el romanent de tresoreria –els propis estalvis municipals– tot i que la legislació espanyola encara no ho permet. El govern municipal ja ha anunciat que si finalment l’Estat espanyol no modifica aquesta cotilla legal, Barcelona farà dèficit en acabar l’any.

Amb aquesta modificació dels comptes de 2020 es dona per tancada la negociació que havien començat els 7 partits del consistori barceloní per adaptar el pressupost pactat al gener a la nova situació econòmica. Tornaran a seure ja per afrontar els de 2021, per als que podria incloure’s la possibilitat d’endeutament si l’Estat ho avala.

L’element clau per quadrar els números de 2020 i 2021 és incrementar ingressos a través de l’ús del romanent i el superàvit i la capacitat d’endeutament. Per usar aquests recursos tots els ajuntaments necessiten que l’Estat modifiqui la llei d’estabilitat pressupostària o busqui una solució financera equivalent. Precisament per reclamar-li al govern espanyol de PSOE i Podemos, l’oposició en bloc ha forçat un ple extraordinari que ha aprovat per unanimitat la reclamació municipalista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa