Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
‘L’alcalde de tothom’, el lema de campanya de Maragall per al 28-M

L’alcalde de tothom‘, aquest serà el lema de la campanya de l’alcaldable d’Esquerra Republicana a Barcelona, Ernest Maragall, per a les eleccions vinents municipals del 28 de maig. L’objectiu d’aquest lema és ocupar la centralitat entre la disputa ideològica entre l’alcaldable de Junts, Xavier Trias, i l’alcaldessa, Ada Colau. “Vull governar per a la immensa majoria dels ciutadans de Barcelona, a diferència dels projectes adreçats a grups socials concrets”, ha assegurat Maragall en una roda de premsa aquest dilluns a la seu dels republicans amb la mirada posada en l’inici de campanya d’aquest dijous.

Ernest Maragall, aquest dissabte en un acte del partit | ERC
Ernest Maragall, aquest dissabte en un acte del partit | ERC

Cartell amb missatge a Colau i Trias

Maragall ha presentat també el seu cartell, amb l’expressió ‘L’alcalde de tothom‘, fent referència a l’objectiu de buscar la transversalitat i del govern per a governar tots els barcelonins. De fet, això s’evidencia amb els dos adjectius que figuren sobre el cap del candidat republicà: “Ni divisió, ni resignació”. A més, també s’hi especifica el hashtag de la candidatura republicana (#AraMaragall), amb l’objectiu de fer referència al present dels republicans per a Barcelona. A la imatge, s’hi pot veure l’alcaldable amb una perspectiva generalitzada de Barcelona. “Jo vull ser l’alcalde dels 1,6 milions de ciutadans, no d’un color o un altre. Parlem d’aquest concepte de globalitat”, explica Maragall.

Campanya contra el PSC per la gestió de Rodalies

Maragall també ha tingut temps d’enviar un missatge directe a l’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, titllant-lo de “delegat del caos Rodalies de Barcelona”. De fet, la campanya d’ERC contra la gestió de la ministra de Transports, Raquel Sànchez, s’ha intensificat arran de les municipals i de l’avaria a la línia R2 Sud, amb la intenció de debilitar-los per la gestió “caòtica de les Rodalies“. “Reiterem la petició de dimissió de la ministra de transports, Raquel Sánchez“, diu Maragall, qui veu aquestes eleccions com una oportunitat “per prendre mesures i per tenir la responsabilitat completa del sistema de Rodalies”.

En aquesta línia, el candidat d’ERC ha volgut recordar com es “vulneren drets” amb les avaries de les Rodalies i ha enumerat les afectacions de la xarxa ferroviària controlada per l’Estat: “Com s’entén que l’any passat 284 dies tinguéssim endarreriments greus. Com s’entén que s’anul·lessin 2.000 trens?”, es pregunta l’alcaldable llançant un missatge directe al PSC. D’aquesta forma, Maragall vol “obrir una nova etapa” i considera que el cicle “Colau-Collboni s’ha acabat”. “Sense nostàlgia i sense mirar la Barcelona del 2015 o 2011. Hem de parlar de la del 2023 i la del 2030. Estic en condicions d’oferir una Barcelona de tothom”, considera Maragall, qui treu pit que el seu partit sigui el partit amb més llistes arreu del país.

Més notícies
Jaume Collboni, en un acte aquest diumenge | Pere Francesc, ACN
Collboni evocarà la Barcelona olímpica durant la campanya electoral
Notícia: Collboni evocarà la Barcelona olímpica durant la campanya electoral
Comparteix
Els socialistes mobilitzen els seus principals actius del passat i els ministres del PSOE per convèncer els indecisos
Imatge d'arxiu d'uns ciclistes circulant al costat d'un parc infantil / Jordi Play
Barcelona prohibeix la circulació de bicis i patinets en totes les voreres
Notícia: Barcelona prohibeix la circulació de bicis i patinets en totes les voreres
Comparteix
Fins ara, aquests vehicles podien moure's pels espais de més de 5 metres
El conseller Fernàndez amb l’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, el secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas, i el president de Ferrocarrils, Toni Segarra, a l’estació de Les Planes aquest diumenge / FGC
FGC torna a posar en circulació un històric tren originari de 1944
Notícia: FGC torna a posar en circulació un històric tren originari de 1944
Comparteix
Es tracta del Tren Granota i va fer el seu darrer viatge el 1996
Els núvols baixos que a primera hora del matí estaven presents molt a prop de la línia de la costa i l'efecte mirall / Alfons Puertas (Observatori Fabra)
FOTOS | L’espectacular efecte mirall visible aquest dilluns a Barcelona
Notícia: FOTOS | L’espectacular efecte mirall visible aquest dilluns a Barcelona
Comparteix
Els núvols baixos que a primera hora del matí estaven presents molt a prop de la línia de la costa han quedat il·luminats pel reflex de la llum del sol sobre l'aigua del mar

Comentaris

  1. Icona del comentari de: BotiflERCs a maig 08, 2023 | 14:41
    BotiflERCs maig 08, 2023 | 14:41
    BotiflERCs

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa