L’Ajuntament xifra en 100.000 euros els danys pels aldarulls del Camp Nou

La batalla campal deixa 65 contenidors cremats, un dispositiu de neteja de 90 persones i 16 senyals o semàfors afectats

L’Ajuntament de Barcelona xifra en 100.000 euros el cost de reparar els danys causats per la batalla campal a l’entorn del Camp Nou, aquest dimecres a la nit durant la protesta de Tsunami Democràtic pel Barça-Madrid. El primer balanç de desperfectes i actuacions necessàries, avançat per Betevé i confirmat també pel TOT Barcelona, calcula que el sobreesforç de neteja i reposició de contenidors suposarà una despesa de 75.000 euros al consistori. Arreglar el paviment malmès en costarà 20.000, mentre que els danys a 6 semàfors i 10 senyals de trànsit en suposaran 4.200 més. 

[r:1]

El capítol de neteja és el més costós, perquè els contenidors d’escombraries van ser una de les principals víctimes dels aldarulls i són molt cars de substituir. Se’n van cremar 65 i se’n van bolcar o desplaçar 200, segons l’ajuntament. Tots han estat ja reposats o recol·locats al seu lloc. El balanç també detalla que s’han hagut d’utilitzar pales llevaneus per retirar restes de contenidors de l’asfalt. Noranta treballadors han estat mobilitzats per participar en el dispositiu especial de neteja. 

El paviment, en canvi, es repararà en dues fases. S’han detectat 6 punts d’actuació, que sumen 200 metres quadrats de superfície. Les afectacions més greus es repararan immediatament amb paviment provisional i l’actuació definitiva està prevista pels primers dies de gener.

Més informació

Comentaris

    remigio III 20/12/2019 1:41 pm
    L'Ajuntament xifra en 100.000 euros els danys pels aldarulls del Camp Nou. Encara queden molts cales per a igualar el cost de la invasió dels piolins a la república Catalana. Varen ser... 9.000.000 de € (+/-) que sapiem. El govern borbònic té molt a pagar, pel mal fet a la República Catalana.
    David 20/12/2019 12:22 pm
    Doncs la factura pels Mossos donat que van iniciar els aldarulls, i de forma molt premeditada.

Nou comentari