Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Batalla campal a la rodalia del Camp Nou durant el clàssic
  • CA

Barcelona ha tornat a ser aquest dimecres al vespre i nit l’escenari d’una batalla campal entre manifestants independentistes i la policia. Aquesta vegada, però, no ha sigut al centre de la ciutat sinó a la rodalia del Camp Nou, i només hi havia Mossos d’Esquadra, sense la Policia Nacional espanyola. Els aldarulls han començat a la Travessera de les Corts minuts abans del clàssic –arran d’un enfrontament entre un grup de Boixos Nois i manifestants d’una de les concentracions de Tsunami Democràtic– i s’han anat agreujant durant el partit.

Una de les detencions més tardanes de la nit del clàssic, poc després de les 23 hores a la Gran Via de Carles III / David Cobo

Hi ha hagut càrregues, trets amb projectils de foam, almenys 10 detencions per desordres públics i atemptat a l’autoritat – dues de les quals ha presenciat el TOT Barcelona cap a les 23 hores a la Gran Via de Carles III–, llançament d’objetes a la policia, barricades amb contenidors cremant i ferits. El SEM ha comptabilitzat 64 assitències sanitàries, cinc de les quals classificades com a menys greus –per fractures– i la resta com a lleus, tot i que en 16 casos han requerit el trasllat dels afectats a un centre sanitari.

Manifestants muntant una barricada en els aldarulls de la Travessera de les Corts i la rodalia durant el clàssic / Jordi Borràs

Manifestants muntant una barricada en els aldarulls de la Travessera de les Corts i la rodalia durant el clàssic / Jordi Borràs

Un grup de manifestants fins i tot han forçat una porta de l’estadi per accedir-hi sense tenir entrada, segons fonts dels Mossos, i mentrestant cremaven els contenidors encesos. Els manifestants cridaven “Urquinaona, ho tornarem a fer!”, en referència a la batalla campal que hi va haver en aquest punt en la jornada de vaga del 18-O, durant la primera setmana de protestes per la sentència del Procés.

Contenidors cremant a la rodalia del Camp Nou durant el clàssic / Q.S.

S’han cvist càrregues com aquesta del carrer Arizala, amb els antiavalots empaitant els manifestants en direcció a Travessera de les Corts.

Al carrer Arizala s’han enquistat els aldarulls, amb corredisses, carrusels dels Mossos amb els furgons i trets amb projectils de foam. La calma anava i venia segons els moviments de la policia.

Antiavalots dels Mossos d'Esquadra a la Travessera de les Corts, a la zona on s'han produït els incidents / Jordi Play

Antiavalots dels Mossos d’Esquadra a la Travessera de les Corts, a la zona on s’han produït els incidents / Jordi Play

Tot ha començat amb el ‘Corteo’

Els incidents han començat quan agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra han carregat per dispersar un enfrontament entre Boixos Nois i manifestants independentistes, pocs minuts abans que comencés el partit. Segons fonts dels Mossos, els incidents s’han produït durant el Corteo dels Boixos a l’altura del l’accés 18 del camp. La policia ha anunciat que s’havien produït “enfrontaments i baralles entre radicals i concentrats, per la qual cosa la BRIMO ha hagut d’intervertir”. Un vídeo difós per Anonymous Catalonia mostra un moment de les càrregues.
 

Després de separar els manifestants en aquesta primera fase dels aldarulls –que inicialment no semblava que s’haguessin de complicar tant– els agents han quedat encerclats pels manifestants i han hagut de recular fins a la cruïlla de Travessera de les Corts amb Arizala. Ho mostra aquest vídeo enregistrat pel TOT Barcelona. Els Mossos han fet servir les defenses i enmig de la confusió han colpejat diverses persones, inclosa una ciutadana holandesa que s’havia vist atrapada. 

Poc després hi ha hagut un altre moment en què els policies han hagut de recular pel carrer Arizala pressionats pels manifestants i fins i tot han arribat a pujar als furgons i marxar, moviment celebrat com una victòria pels manifestants. Però allò no era el final. Els antiavalots han tornat i aleshores la situació ha estat descontrolada fins una bona estona després que s’acabés el partit, fet que ha obligat els Mossos ha demanar al club que avsés per megafonia que no s’obririen els accessos de la Travessera per a la sortida dels aficionats de l’estadi.

Els aldarulls s’han anat escampant i fins i tot han arribat per sota de la Travessera, fins al carrer Benavent i Riera Blanca, on hi ha hagut durs enfrontaments. Passades les onze de la nit, tot i que a l’àrea de la Travessera de les Corts més pròxima a l’estadi havia arribat la calma –els bombers han hagut d’actuar per apagar nombroses fogueres fetes amb contenidors–, encara hi havia aldarulls a la cruïlla amb la Gran Via de Carles III, on segons la policia s’ha llançat un còctel molotov contra la línia policial –que no ha arribat a tocar cap agent – hi ha hagut detencions presenciades pel TOT Barcelona.

En un moment de calma aparent, s’ha tornat a complicar la situació quan els Mossos han demanat als manifestants que encara tallaven la circulació xerrant a la calçada i els antiavalots han arrossegat de manera molt violenta dues noies, que s’hi han resistit tant com han pogut, fent força i xisclant, però no han pogut evitar que la força física superior dels agents les vencés. Minuts després, però, les noies han pogut marxar i no han quedat detingudes.

 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joanot a desembre 18, 2019 | 21:23
    Joanot desembre 18, 2019 | 21:23
    He vist un parell de boixos nois a un metre de distància. Realment, són escòria.
  2. Icona del comentari de: volem i tenim el dret d ser independents!!! a desembre 18, 2019 | 21:38
    volem i tenim el dret d ser independents!!! desembre 18, 2019 | 21:38
    volem i tenim el dret d ser independents!!!
  3. Icona del comentari de: un tipo que vive en Tabarnia a desembre 18, 2019 | 22:05
    un tipo que vive en Tabarnia desembre 18, 2019 | 22:05
    la llastima que no tinguem els pebrots que tenen els francesos per defensar lo seu, si aixi fora mes de un GOSS de escuadra quedaria malparat i no anirien de xuletes com van, be es que de fet ho arrapleguen tot
  4. Icona del comentari de: vendetta a desembre 19, 2019 | 08:05
    vendetta desembre 19, 2019 | 08:05
    buch dimissio

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa