Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cs, PP i Valls reclamen a Colau que condemni la batalla campal del Camp Nou
  • CA

Les tres dretes constitucionalistes fan front comú contra la batalla campal d’aquest dimecres al Camp Nou, durant la protesta no-violenta que havia convocat el Tsunami Democràtic pel Barça-Madrid. Josep Bou (PP), Luz Guilarte (Cs) i Eva Parera (BpC) han criticat aquest dijous en tres rodes de premsa el “vandalisme” i l’enfrontament amb els Mossos d’Esquadra. Demanen al govern municipal, i en especial a l’alcaldessa, que condemni els fets de la vigília i per extensió les convocatòries del col·lectiu anònim.

“Ada Colau ha de pronunciar-se nítidament en contra, ha de defensar per sobre de tot la concòrdia entre els barcelonins”, ha exigit Bou. “Barcelona a vegades sembla Saigon o Hanoi!”, ha afegit, críptic. “Condemnem els actes violents dels comandos separatistes, Barcelona no pot seguir sent l’aparador dels violents”, ha reivindicat Guilarte, que vol que els protagonistes de l’enfrontament siguin “denunciats i perseguits”. Parera ha expressat la “preocupació” de BpC “per la normalització que s’està fent del Tsunami, els talls de carreteres no autoritzats i els actes vandàlics”: “S’hauria de condemnar ràpidament”.

Contra la pujada d’impostos, de perfil sobre la ZBE

Els tres partits han anunciat que aquest divendres al plenari votaran en contra de la pujada d’impostos i taxes municipals, que veuen contraproduent per a l’economia de la ciutat i negativa per a les famílies amb menys renda. En canvi, podrien acabar abstenint-se en l’aprovació de la Zona de Baixes Emissions perquè comparteixen el rerefons de lluita contra la contaminació però no el redactat de l’ordenança. Segons es va anunciar dimarts, tant les ordenances fiscals com la restricció de trànsit s’aprovaran amb els vots a favor del govern i ERC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa