Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els comuns es queixen de l’excés d’oferta d’oci nocturn a Ciutat Vella
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona pensa que Ciutat Vella concentra una oferta d’oci nocturn excessiva. Davant de la reobertura de les sales de festa a partir de l’11 de febrer, el regidor del districte, Jordi Rabassa, ha assegurat en una entrevista a l’ACN que es mantindrà el dispositiu de seguretat per evitar aglomeracions al carrer.

Rabassa ha opinat que, tot i que el pla d’usos actual prohibeix que hi hagi més discoteques al districte, n’hi hauria d’haver menys i per això estan treballant en el Front Marítim. Segons dades municipals, a Ciutat Vella hi ha 16 locals amb llicència de discoteca, una xifra que hauria de sumar-se als bars o sales de festes.

Tot i dir entendre la necessitat de sortir al carrer i utilitzar l’espai públic després de mesos de tocs de queda i confinaments, assenyala que hi ha zones del districte on no es pot dormir durant el cap de setmana, un fet que és “intolerable” i que reconeix que no es pot normalitzar. Rabassa ha afegit que els dispositius de seguretat per neutralitzar aglomeracions s’anirà canviant setmana a setmana perquè sigui “el més eficient possible”. Ara bé, també creu no tot s’ha de reduir als cossos de seguretat i apel·la a la corresponsabilitat dels locals d’oci nocturn i la gent que fa soroll al carrer.

Sobre el procés de consolidació de terrasses ampliades que qüestionen entitats veïnals, Rabassa ha afirmat que les sol·licituds dels negocis s’analitzaran “una per una” perquè cada carrer és diferent. Durant la pandèmia, assenyala, s’han denegat 400 ampliacions de terrasses a Ciutat Vella i se n’han concedit gairebé 300. “Malgrat tot, no hi caben, per això les repassarem amb l’objectiu de buscar l’equilibri”, ha comentat.

Canvis a la Rambla

Per altra banda, el regidor de Ciutat Vella ha demanat als negocis que l’oferta de la Rambla es focalitzi en els barcelonins i no en els turistes. “Nosaltres estem fent la nostra feina: urbanització, retirar ocellaires i retirar oferta turística”, reitera. “Ens falta que s’activin els privats, que han de començar a veure que el públic objectiu, el que necessiten, és el de Barcelona, i deixin de fer ofertes només per a turistes que el que fan es foragitar la gent de Barcelona”, conclou.

Rabassa diu que no pot aventurar cap data sobre l’inici de les obres de remodelació de la Rambla, però no descarta que puguin ser a l’estiu si és en aquest moment quan tot estigui a punt: “Començaran quan estiguin tots els processos administratius i les licitacions”.

En relació als pisos de l’Ajuntament ocupats, argumenta que l’administració n’està al cas i actua d’una manera o una altra segons el tipus d’ocupació. “En aquelles ocupacions delinqüencials hi ha una intervenció de les forces de seguretat que acabaran en un jutjat”, sentencia. 

Sobre la seguretat com un dels reptes de Ciutat Vella, Rabassa manté que “hi ha més Guàrdia Urbana que mai”. “A nivell de desplegament de cossos a tot Ciutat Vella estem fent un desplegament centrat en la policia del barri i hi ha més patrullatge que mai“, remarca.

Més notícies
La platea del Molino, durant l'homenatge a Pepe Carvalho i Vázquez Montalbán / BLF
La BCNegra es rendeix a Pepe Carvalho, el detectiu més icònic de la ciutat
Notícia: La BCNegra es rendeix a Pepe Carvalho, el detectiu més icònic de la ciutat
Comparteix
El Molino celebra els 50 anys de l’obra de Manuel Vázquez Montalbán, màxim exponent de la novel·la negra mediterrània
Manifestació al Besòs i el Maresme per reclamar un pla contra la inseguretat i la dimissió del regidor David Escudé / Cedida
Marxa al Besòs per la seguretat: “Som barri obrer, no el vostre traster”
Notícia: Marxa al Besòs per la seguretat: “Som barri obrer, no el vostre traster”
Comparteix
Veïns del barri criden en contra de la inseguretat i contra el regidor del districte de Sant Martí, el socialista David Escudé

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a febrer 06, 2022 | 11:48
    Ricard febrer 06, 2022 | 11:48
    Que l'ajuntament de Barcelona admeti que hi ha llocs a la ciutat on no es pot dormir pel soroll a la via publica i que no sigui o vulgui aturar-ho, és pintoresc per dir-ho suau. S'han preguntat perquè ens metrallen a impostos aquests penques de l'ajuntament?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa