Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Marxa al Besòs per la seguretat: “Som barri obrer, no el vostre traster”

Veïns del Besòs i el Maresme han recorregut el barri aquest dissabte al vespre per reclamar un pla de xoc contra la inseguretat i, alhora, exigir la dimissió del regidor del districte de Sant Martí, el socialista David Escudé, a qui acusen de minimitzar la delinqüència i les ocupacions conflictives a la zona. Els manifestants, convocants per l’Associació de Veïns del Maresme, han cridat vàries consignes, també una d’eloqüent: “Som barri obrer, no el vostre traster”.

La protesta ha arrencat de la Rambla de Prim i ha transitat per diferents carrers del Besòs i el Maresme, un dels barris que declara menys renda de Barcelona. En aquest extrem de Barcelona es barregen una pobresa agreujada per la crisi pandèmica, problemes d’infrahabitatge -com l’aluminosi, que causa estralls a no poques comunitats- i un tipus de delinqüència que ha atorgat poder a grups criminals, que aprofiten els buits de poder que l’administració deixa en els racons més desfavorits per mercadejar amb droga i fer negoci a costa de la necessitat de persones desvalgudes, apropiant-se de llars malmeses i abandonades pels fons d’inversió i les entitats financeres que en són propietaris.

Amb la marxa, l’Associació de Veïns del Maresme ha exigit que s’elabori un pla de reforç policial específic pel barri. També ha apressat a elaborar un cens d’habitatges buits i ocupats perquè, un cop comprovada la propietat i qui hi viu, treure’ls en lloguer social a través de la mesa d’emergència d’habitatge de la ciutat.

Les peticions no són noves. De fet, l’entitat les reclama des de 2019, però sense resultat fins ara. El detonant de la manifestació, però, va ser l’últim plenari municipal, on els vots de comuns, PSC i Valents van tombar una proposició presentada per ERC i que va comptar amb suport dels republicans, Junts i Cs perquè l’Ajuntament dissenyi el pla de seguretat i el cens que l’associació de veïns reclama.

En la mateixa sessió plenària, Escudé va carregar contra la proposta defensada pel republicà Ernest Maragall, a qui va acusar de pretendre “estigmatitzar” el Besòs i el Maresme amb la proposta i pretendre guanyar “quatre vots”. A la concentració s’han exhibit algunes pancartes crítiques amb el regidor del districte. “Senyor Escudé, escolta, el nostre barri està en lluita”, es llegia en una.

Més notícies
Retrat d'Isaac Flores / Marco Bertolini (cedida)

Isaac Flores, fotògraf queer: “Barcelona no té faràndula com sí té Madrid”

Notícia: Isaac Flores, fotògraf queer: “Barcelona no té faràndula com sí té Madrid”
Comparteix
L’artista barceloní publicarà al març un llibre sobre l’escena underground de la ciutat, colpejada durament per la pandèmia i les restriccions de les autoritats
Notícia: Isaac Flores, fotògraf queer: “Barcelona no té faràndula com sí té Madrid” - Mobile
Veïns al barri del Besòs i el Maresme / Laura Guerrero

Nivells alarmants de mala salut en infants de llars en risc de desnonament

Notícia: Nivells alarmants de mala salut en infants de llars en risc de desnonament
Comparteix
L'Agència de Salut avisa de la major incidència de malalties en menors que afronten amb la seva família el risc de perdre la casa
Notícia: Nivells alarmants de mala salut en infants de llars en risc de desnonament - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa