Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els macrobotellots, en el punt de mira de l’Ajuntament
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona fa mesos que rumia com acabar amb els macrobotellots i les festes al carrer que aquest estiu han acabat amb la paciència dels veïns del centre de la ciutat. La Guàrdia Urbana ha desallotjat gairebé 600.000 persones i ha posat més de 22.000 multes per beure alcohol al carrer, unes xifres que demostren que el problema dels botellots s’ha descontrolat. Per abordar el conflicte, l’Ajuntament ha constituït una taula ciutadana que aplega partits, cossos de seguretat, entitats i patronals per capgirar el model d’oci nocturn de la ciutat.

El tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha reclamat a totes les parts implicades que tinguin amplitud de mires i no es limitin a demanar solucions per als seus problemes, ja que després d’un estiu molt “complicat” la ciutat necessita una proposta que vagi més enllà de les intervencions policials. “Barcelona i oci són un binomi absolutament compatible”, ha assegurat, però considera que cal trobar una fórmula que permeti compatibilitzar l’esbarjo nocturn amb el descans dels veïns.

Crítiques de l’oposició

Després de la primera trobada, ERC, que havia proposat un pla de xoc que va ser descartat, ha criticat el format de la taula i ha retret al govern municipal que hagi acaparat les intervencions, ja que hi han intervingut cinc regidors, més un representant de la Guàrdia Urbana, i la resta de participants s’han hagut de conformar amb dos minuts per parlar. “Molt desplegament i poca participació real, com sempre”, ha etzibat el portaveu dels republicans, Jordi Coronas, que també ha estat molt crític amb l’escassa presència de representants juvenils.

Per la seva banda, el portaveu del grup municipal de Junts, Jordi Martí, ha exigit al govern municipal que “prengui decisions urgents” per acabar amb la “degradació” de l’espai públic de la ciutat. Martí ha criticat el govern per “traspassar la responsabilitat” de buscar un nou model d’oci nocturn a les entitats i les patronals. Junts ha reclamat que, en paral·lel a la taula ciutadana, s’apliquin les ordenances municipals per frenar l’incivisme.

L’objectiu del govern municipal és que la taula es reuneixi una vegada al mes per tenir una primera proposta a la primavera, ja que no es vol arribar a l’estiu sense un pla. No es descarta que les primeres mesures estiguin enfocades als barris que més pateixen els macrobotellots, com la Barceloneta, el Born o la Vila de Gràcia. Mentrestant, la idea del consistori és mantenir la pressió sobre la venda alcohol a les nits i enguany s’han posat més de 3.150 denúncies per venda ambulant de begudes alcohòliques i gairebé 450 més a establiments que venen alcohol fora de l’horari estipulat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa