Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona descarta prohibir la venda d’alcohol a la nit per frenar els botellots

L’Ajuntament de Barcelona ha descartat prohibir la venda d’alcohol a les botigues d’alimentació a partir de les 22.00 per frenar els botellots a les places i les platges de la ciutat. El govern municipal ha votat en contra del pla de xoc proposat per ERC per lluitar contra l’incivisme i les festes al carrer que han inundat la capital catalana durant tot l’estiu.

“El fenomen de l’incivisme és massiu a moltes parts de la ciutat, i no és un problema conjuntural, sinó estructural i que ve de lluny“, ha defensat el regidor portaveu d’ERC, Jordi Coronas. A més de prohibir la venda d’alcohol a la nit, els republicans demanaven un reforç dels dispositius policials, la instal·lació de sonòmetres i la creació de zones de descans per als veïns.

“Cal un punt d’inflexió: una actuació decidida, persistent amb el temps, coordinada i transversal”, ha afegit Coronas. ERC denuncia que la resposta de l’Ajuntament és crear una taula ciutadana que es reunirà el novembre per abordar els botellots i les festes al carrer. “Avui sortim d’aquí amb una taula proposada pel govern, però els veïns els diran que ja n’han fet 15 o 20 i el problema continua sense resoldre’s”, ha lamentat.

Dispositiu per la Mercè

La comissió de Presidència i Seguretat ha aprovat aquest dimecres un acord que insta el govern municipal a mobilitzar “tots els recursos disponibles” per evitar aglomeracions, aldarulls i botellots durant les festes de la Mercè. El text, proposat per JxCat, ha estat aprovat per unanimitat i ha reclamat a l’Ajuntament que es coordini amb la Generalitat per desplegar un dispositiu especial que eviti les concentracions que es van produir a l’estiu durant les festes de Gràcia i Sants.

“Veient d’on venim, el que hem viscut i patit”, ha criticat el portaveu de JxCat, Jordi Martí, que ha encapçalat el suport de tota l’oposició perquè el govern municipal “prengui mesures per les festes de la Mercè i que potser no es van prendre durant les festes majors de l’estiu”.

Nou comentari

Comparteix