Collboni anuncia mà dura contra la venda d’alcohol a menors o fora d’hores

L’Ajuntament amenaça de tancar les botigues de conveniència que se saltin la prohibició

El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat més mà dura contra les botigues de conveniència que se saltin la prohibició de vendre alcohol a menors o que en venguin fora d’hores. Durant una entrevista a Catalunya Ràdio, el regidor socialista ha repetit que no es pot “normalitzar” el consum d’alcohol al carrer i “menys el cas de menors d’edat” i ha assegurat que els serveis jurídics avalen els tancaments.

L’anunci es produeix després del descontrol viscut durant les festes de la Mercè, on des del mateix dijous es van produir diversos macrobotellots que va desbordar la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, que van acabar detenint més de 60 persones per aldarulls i desordres públics. Per això l’Ajuntament ha decidit augmentar la pressió al carrer malgrat que la setmana passada va rebutjar una proposta d’ERC per avançar a les 22.00 la prohibició de vendre alcohol. El líder d’ERC a l’Ajuntament, Maragall, ha criticat el “cinisme” de Collboni i l’ha acusat de voler tapar la mala gestió dels macrobotellots.

Mesura poc utilitzada

Collboni ha recordat que la normativa municipal contempla multes d’entre 20.000 i 500.000 euros per vendre alcohol a menors o fora d’hores i ha advertit als comerços que, tot i que “no s’ha aplicat fins ara”, l’Ajuntament està disposat a tancar botigues si fa falta. “Moltes se salten la prohibició horària i tenim un règim sancionador contundent” per posar-hi fre, ha assegurat el tinent d’alcaldia.

Respecte a la reobertura total de l’oci nocturn, que segons ha avançat RAC1 podria ser el pròxim 8 d’octubre i es faria amb passaport Covid, Collboni ha lamentat que la Generalitat vagi “massa tard” i no tingui un “missatge clar” que faciliti la feina als ajuntaments, que són els que estan “a peu de carrer gestionant” la crisi. Collboni considera que amb l’oci nocturn completament obert s’haurien pogut evitar els macrobotellots del cap de setmana i ha defensat la “responsabilitat” amb què ha actuat el govern municipal durant la Mercè.

Comentaris

  borinot 28/09/2021 1:00 pm
  el culboni tard i malament. Però com sempre, les culpes a tercers, per no acceptar les irresponsabilitats com a govern de l'ajuntament de Barcelona. Dimissió kolau, batlle i culboni
  Collboni, racista hitlerià 28/09/2021 3:40 pm
  Els teus pakis a eurov venen l'alcohol als menors amb el teu permi i comissio, drogata Collboni, racista collboni, franquista collboni a euro. Colau droga, okupes i violacions masives
  fat boy 28/09/2021 6:22 pm
  Les punyalades i les violacions en grup en canvi continuaran permeses.

Nou comentari