Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau dona positiu per coronavirus i es perdrà el Ple
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no presidirà el Ple de l’Ajuntament que se celebrarà aquest dijous al matí. Segons han informat fonts municipals, la batllessa va donar positiu per coronavirus aquest dilluns i encara es troba amb símptomes lleus, de manera que haurà de seguir la sessió plenària de manera telemàtica.

Des del consistori barceloní apunten que serà el primer tinent d’alcaldia del PSC, Jaume Collboni, l’encarregat de rellevar Colau i qui presidirà demà el plenari del mes de juny si no hi ha novetats d’última hora.

Almenys tres casos més

El cas de l’alcaldessa de Barcelona En Comú, però, no seria l’únic positiu detectat en els darrers dies a l’administració municipal. Segons informa Metrópoli Abierta, la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, també hauria donat positiu i estaria pendent del resultat d’un nou test d’antígens que determinarà la seva possible assistència al Ple d’aquest dijous.

També hi hauria dos casos més a les files del grup municipal d’ERC, on els regidors Elisenda Alamany i Jordi Coronas també s’haurien vist afectats. Coronas, però, ja ha superat la malaltia i aquest dimecres ja ha pogut realitzar la tradicional roda de premsa dels republicans prèvia a la celebració del plenari de cada mes al consistori barceloní.

Una baixa prolongada

Aquesta sessió del Ple del mes de juny tampoc comptarà amb la presència de la regidora del PSC Rosa Alarcón que a principis de mes va anunciar que pateix una malaltia rara, la síndrome de Meige, una afecció neurològica que ataca als músculs. “Em tanca els ulls. Pot afectat a les cames, al coll o als ulls, i a mi m’ha tocat els ulls”, explicava la integrant de l’equip de govern i regidora del districte d’Horta en un vídeo que ha publicat al seu compte de Facebook, on apuntava que estarà temporalment de baixa fins al setembre, tal com li han aconsellat els metges per iniciar una teràpia amb què mitigar els efectes més severs de la dolència, que és incurable.

Més notícies
Àngel, el nadó nascut al metro de Barcelona aquest dimecres / TMB
Dona a llum al metro de Barcelona amb ajuda providencial d’una passatgera
Notícia: Dona a llum al metro de Barcelona amb ajuda providencial d’una passatgera
Comparteix
Una inspectora mèdica era casualment a l'estació i ha ajudat al part sobtat
Una edició passada del Sónar / Laurent Garnier
Dotze detinguts per tràfic de drogues durant el Sónar
Notícia: Dotze detinguts per tràfic de drogues durant el Sónar
Comparteix
Els Mossos d'Esquadra van decomissar gairebé un centenar de paperetes amb cocaïna i cristall
Autobusos de TMB / TOT Barcelona
Convocada una vaga de 24 hores als autobusos de TMB
Notícia: Convocada una vaga de 24 hores als autobusos de TMB
Comparteix
Una assemblea de treballadors aprova aturar el servei el 22 de setembre, a les portes de la Mercè i en desacord amb la proposta de conveni col·lectiu de l'empresa
El grup municipal de JxCAT a Barcelona, després de la marxa d'Artadi
ENQUESTA | Dels candidats a liderar Junts per Barcelona que ja s’han postulat, quin triaries?
Notícia: ENQUESTA | Dels candidats a liderar Junts per Barcelona que ja s’han postulat, quin triaries?
Comparteix
Ferran Mascarell, Jaume Alonso Cuevillas, Neus Munté i Jordi Martí són els quatre noms sobre la taula

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa