Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau demana “diàleg” als grups per seguir negociants els pressupostos
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat “diàleg” a tots els grups municipals per permetre aquesta tarda l’aprovació inicial dels pressupostos del 2022 i seguir negociants les partides concretes durant les pròximes setmanes. “Des del govern estem oberts i practicant el diàleg amb tots els grups”, ha assegurat durant l’acte de signatura de la cocapitalitat cultural i científica de Barcelona.

Colau, conscient que ara mateix depèn dels vots de Barcelona pel Canvi per superar el primer escull dels pressupostos, ha demanat als partits que prioritzin els interessos de la ciutat i permetin que la tramitació dels pressupostos més alts de la història amb més de 3.400 milions d’euros. “Demanem mantenir oberta la tramitació”, ha insistit. L’alcaldessa ha assegurat que la ciutat no es pot permetre perdre els 400 milions extraordinaris que s’han pressupostat enguany gràcies als fons Next Generation, a l’emissió de deute i a les transferències de l’Estat.

Una votació crucial

Poques hores abans de la votació crucial, el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, també ha demanat als grups que actuïn amb responsabilitat i no obstaculitzin l’aprovació inicial. Collboni ha criticat especialment ERC, a qui ha retret que no tingui a Barcelona el mateix esperit constructiu que el PSC demostra al Parlament, on s’ha ofert a negociar els pressupostos de la Generalitat després la CUP hagi anunciat que presentarà una esmena a la totalitat.

El govern municipal arribar a la Comissió d’Economia d’aquest dimecres més sol que mai i de moment només té assegurats els 18 vots de comuns i socialistes, mentre que ERC, Junts, Cs i PP, que en sumen 20, tenen decidit votar-hi en contra. Si no es produeix alguna abstenció d’última hora –els populars són els que tindrien més números–, la tramitació dels pressupostos quedarà en mans de Barcelona pel Canvi, que ja va donar suport als comptes del 2021 per “responsabilitat”, però que ara no sembla disposat a regalar els vots.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa