Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni critica ERC per tancar-se en banda amb els pressupostos
  • CA

El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha criticat ERC per tancar-se en banda amb els pressupostos municipals del 2022, que aquest dimecres s’han d’aprovar inicialment a la Comissió d’Economia. Els republicans han anunciat que votaran en contra i han desencadenat un terratrèmol al govern municipal, que ara està en mans de Barcelona pel Canvi per salvar el primer escull dels pressupostos més alts de la història de la ciutat.

Collboni ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio que actituds que “obstaculitzin l’aprovació dels pressupostos” com la d’ERC no són “responsables” i ha posat d’exemple el seu partit, que s’ha ofert al Govern de la Generalitat per aprovar els comptes del 2022 després de la negativa inicial de la CUP. “El PSC té una actitud d’oferir solucions i no complicar les coses”, ha dit.

Votació d’alta tensió

Aquest dimecres a la tarda tindrà lloc la sessió de la Comissió d’Economia on s’ha de votar la tramitació inicial dels pressupostos perquè puguin seguir el seu camí burocràtic –i de negociacions amb els grups– fins a arribar al plenari del desembre, on s’han de votar de manera definitiva. Ara mateix el govern municipal només té assegurats els seus 18 vots favorables, mentre que ERC, Junts, Cs i PP, que en sumen 20, han anunciat que votaran en contra.

En aquest escenari, les opcions del govern municipal depenen dels tres vots favorables de Barcelona pel Canvi o convèncer el PP i el partit d’Eva Parera perquè s’abstinguin, ja que aleshores es produiria un empat a 18 i els comuns tindrien el vot de qualitat per desempatar que els corresponen per ser el partit de l’alcaldessa de Barcelona, que pel reglament té la potestat de desempatar les votacions.

Polèmica per la Rambla

El primer tinent d’alcaldia ha advertit ERC que la reforma de la Rambla, que acumula set anys de retard, es farà “amb o sense” els republicans. Aquest dimarts la Comissió d’Urbanisme va acceptar per unanimitat una proposició d’ERC per incloure les obres de la Rambla als pressupostos del 2022, una fita que Collboni s’ha fet seva i aquest matí l’ha utilitzat com a arma llancívola contra els republicans assegurant que el projecte forma part de la “proposta de pressupostos del 2022” que el govern municipal porta a debat aquesta tarda.

Fonts d’ERC han recordat a Collboni que la proposta inicial que es va posar sobre la taula no tenia reservat ni un euro a la reforma de la Rambla i critiquen que ara s’aprofiti de la seva proposició per pressionar-los a votar els comptes.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: mala peça a novembre 17, 2021 | 13:47
    mala peça novembre 17, 2021 | 13:47
    culboni, perquè tu que ets més de donar suport als feixistes (suciedad incivil anticatalana), ara per mantenir la poltrona, necessites els demòcrates, no?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa