Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Topada per la Rambla entre el govern i l’oposició, que apressa a començar la reforma

La Rambla és de nou motiu de desavinença entre les forces del govern i les de l’oposició. La reforma pendent de la via més popular de Barcelona es va anunciar fa just tres anys, quan es va quantificar que costaria uns 37 milions d’euros, i s’esperava que comencés entre finals de 2019 i principis de 2020. El comptador instal·lat a la Rambla -on ERC va anunciar aquesta setmana que votarà contra el projecte de pressupostos- s’enfila ja als 2.000 dies des que s’espera que l’obra es desencalli. Coincidint amb la comissió d’Urbanisme de l’Ajuntament, l’oposició en bloc ha instat el govern municipal a presentar ja un calendari d’obres i invertir en el projecte perquè comenci a materialitzar-se l’any que ve. En la rèplica, les forces de govern -Barcelona en Comú i PSC- retreuen que cap rival es presti a votar a favor dels comptes de 2022, una aprovació a la qual supediten que la remodelació pugui arrencar.

L’enganxada també s’ha traslladat a Twitter. El compte del PSC de Barcelona ha considerat incongruent que la líder de Junts a l’Ajuntament, Elsa Artadi, recrimini el retard en remodelar la Rambla i, alhora, negui el seu suport als pressupostos del bipartit municipal. “Ja ho vau prometre amb els pressupostos de 2020 i no heu mogut un dit”, ha contestat Artadi a la mateixa xarxa social. Els socialistes han respost de seguida a la regidora independentista: “Potser no recordes que el 2020 vam patir una pandèmia que ens va obligar a reestructurar les prioritats. Ara podem tenir un pressupost per fer projectes com aquest, però vosaltres dieu no a 400 milions d’inversions per a Barcelona”.

Xarxes socials a banda, ERC ha presentat una proposició a la comissió per exigir que les obres s’iniciïn el 2022. Tot i les divergències entre el govern i l’oposició, la resolució s’ha ratificat per unanimitat, amb el vot favorable també de comuns i PSC. Els contrincants de l’executiu local han coincidit a destacar que la remodelació de la Rambla arrossega un retard “injustificable” i han jutjat que la reforma d’aquesta icona urbanística de la ciutat no sigui una prioritat pel govern de l’alcaldessa Ada Colau, informa l’ACN.

Sanz ho supedita al pressupost

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, ha justificat que “els tempos” són els necessaris, ja que la proposta de transformació de la Rambla ha tingut les seves “complexitats tècniques”. Segons Sanz, estan a punt d’aprovar el projecte i si hi ha acord pel pressupost es poden iniciar les obres l’any 2022. “Si s’aprova el projecte abans de finals d’any podem incorporar-ho als pressupostos”, ha dit instant l’oposició, i en especial ERC, a donar suport als pressupostos del 2022.

Per la seva banda, el regidor d’ERC Jordi Coronas ha replicat a Sanz que el 2020 ja hi havia una partida reservada per la reforma de la Rambla i l’ha acusada de “trilerisme”. Coronas ha afegit que si el govern municipal tingués la intenció d’incorporar una partida al pressupost del 2022 “ja hi seria” i li ha retret que es pensin que es pot negociar com si fos un intercanvi de cromos.

Més notícies
Recreació de l'aspecte de la Via Laietana un cop acabin les obres / Ajuntament de Barcelona

Llum verda perquè la reforma de la Via Laietana comenci el març

Notícia: Llum verda perquè la reforma de la Via Laietana comenci el març
Comparteix
Les obres, amb una primera fase que s'allargarà gairebé un any, preveu ampliar voreres, restringir el trànsit a un sol carril de baixada i obrir noves places
Notícia: Llum verda perquè la reforma de la Via Laietana comenci el març - Mobile
Algunes de les teulades amb amiant que donen al pati de les escoles de Glòries / JR

L’Ajuntament defensa els treballs per desamiantar els entorns de les escoles

Notícia: L’Ajuntament defensa els treballs per desamiantar els entorns de les escoles
Comparteix
El gerent de Medi Ambient assegura que ja s’està intervenint en tres escoles de Glòries
Notícia: L’Ajuntament defensa els treballs per desamiantar els entorns de les escoles - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa